>

25 år av Stockholm Pride – SAP är fortsatt en stolt supporter

”Fira mångfalden” är årets tema för Stockholm Pride som dessutom firar 25 år. Fira mångfalden är ett viktigt tema för SAP då just mångfald och inkludering är en del av företagets värdegrund. SAP är stolt över att fortsätta vara supporter och sponsra paraden även i år.

 Stockholm Pride är en ideell och medlemsstyrd organisation som syftar till att lyfta hbtq+frågor och att vara en frizon för homosexuella, bisexuella, trans, och queerpersoner samt de könsuttryck som finns inom hbtq+rörelsen. Kulturfestivalen Stockholm Pride arrangeras årligen och är den största Pridefestivalen i Norden, med ca. 50 000 deltagare och 500 000 åskådare. I år hålls paraden den 5e augusti och SAP kommer att delta i tåget. Paraden syftar till att skapa en välkomnande och trygg atmosfär, för att sprida glädje och kärlek. Under jubileumsåret hyllas inte bara de senaste 25 åren, utan handlar lika mycket om framtiden och de kommande 25 åren.

 

Pride@SAP är SAP’s egna medarbetardrivna initiativ som startade 2001, för att skapa en trygg och välkomnande plats för alla oavsett vem du är. För SAP är Pride ett viktigt åtagande för såväl anställda, som partners och kunder. För att belysa Pride-månaden som var under juni hade SAP flera aktiviteter runt om i världen. Däribland denna intervju som handlar om engagemang inom Pride@SAP och hur SAP stöttar hbtq+anställda. Andra exempel på aktiviteter var föreläsningar, event och deltagande i Prideparader.

 

Michael Rebitzki-Vennhoff

–  Jag är superglad över att se oss sponsra Pride Stockholm för andra gången. Vi har fått så mycket bra feedback och har sett så mycket aktivitet inom Norden sedan vi lanserade Pride@SAP Nordic för några år sedan – det gör mig stolt. Jag tror verkligen att det är en skyldighet att förespråka hbtq+rättigheter när vi lever i ett öppet samhälle där hbtq+rättigheter är en potentiell ”ickefråga”. I sann anda av Stonewall-upproret 1969, måste vi, som priviligierade, stå upp för de som inte är priviligierade och göra människor medvetna om att det vi har uppnått inte kan tas förgivet, säger Michael Rebitzki-Vennhoff, Co-Lead for Pride@SAP Nordics.