>

Tibnor förenklar och förnyar sitt affärssystem – en investering för framtiden

Stålleverantören Tibnor är mitt inne i en stor uppgradering av sitt affärsstöd. Genom att standardisera på en rad olika molnlösningar från SAP vill man bli ännu mer effektiva och snabbare få ut miljövänliga produkter på marknaden. Men målet är också att locka yngre medarbetare med hjälp av ett modernare system.

– Det är oerhört viktigt för oss att komma in i den nya molnbaserade världen och använda ett webbaserat användargränssnitt som SAP Fiori. Nu får vi en teknisk plattform som vi kan lämna vidare till nästa generation, säger Dag Åselius, CIO på Tibnor.

Tibnor vill fortsätta att växa i Sverige och Norden genom att effektivisera sina processer och system. Då kan man växa med befintlig personal och kostnadsstruktur. I satsningen ingår i första hand SAP Marketing Cloud, RISE with SAP, SAP Analytics Cloud och SAP Sales Cloud.

Under ytan får Tibnor ett helt nytt maskineri och användarna kommer att möta SAP Fiori, ett webbaserat användargränssnitt som skiljer sig enormt mot det gamla som är mer teckenorienterat.

– För de yngre som vuxit upp i den digitala världen är det en självklarhet att kunna klicka på appar för att genomföra saker. Vi märker att det blir svårare med inlärningen och frustrerande för dem när de måste trycka 30 gånger för att göra något, förklarar Emma Mattisson, logistik- och produktionschef på Tibnor i Sverige.

Tibnor är en ledande leverantör av stål och metaller i Norden och Baltikum. Bolaget har cirka 1 100 medarbetare och är ett dotterbolag till SSAB. Huvudkontoret ligger i Solna och företaget har också verksamhet i Finland, Danmark, Norge, Estland, Lettland och Litauen.

Klicka här för att se en video om hur Tibnor går till molnet med SAP.