>

SAP indgår i World Economic Forum samarbejde for at skabe et renere hav i 2030

DAVOS, SchweizSAP er indtrådt i World Economic Forum’s Global Plastic Action Partnership samarbejde om at skabe et renere hav i 2030.

At reducere mængden af plast i havet kræver samarbejde på tværs af industrier og brug af data og intelligente teknologier. Så for at understøtte dette vil SAP lancere næste fase af cloud løsningen Plastics Cloud, der gør det muligt for virksomheder hurtigt at skifte til alternativer for engangsplast, skalere cirkulær brug, investere i genanvendelsesinfrastruktur og sikre en bedre brugeroplevelse.

”SAP vil arbejde målrettet for et markant renere hav i 2030,” siger Christian Klein, Co-CEO og medlem af SAPs direktion. ” Vi ønsker at opnå dette mål i samarbejde med kunder, NGO’er, regeringer og partnere og vil give dem værktøjer, data indsigt og forretningssoftwareløsninger der eliminere spild og maksimere produktiviteten af ressourcerne. Mange af vores kunder har også forpligtet sig til at arbejde for en renere planet. Vi vil støtte dem med at nå deres ambitiøse mål, og sammen kan vi fremskynde overgangen til en genoprettende og regenererende økonomi.”

For at hjælpe virksomheder med at producere produkter mere bæredygtigt har SAP opdateret Plastics Cloud med globale data der giver en bedre forståelse om hvilke materialer der anvendes og deres livscyklus. Denne understøttende data vil være baseret på den lokale genbrugsinfrastruktur og politikker i hver by, region og land. Det giver virksomheder en bedre mulighed for at mere nøjagtigt at beregne miljø-og forretningskonsekvenserne ved at anvende flere genbrugte eller genanvendelige materialer og emballage. SAPs forretningssoftwareløsninger hjælper også virksomheder med at tilpasse sig nye regler, som f.eks. udvidet producentansvar, og med at holde sig ajour med lokale markeder, globale standarder og best practices.

Den nye Plastics Cloud giver også adgang til en online markedsplads for genanvending af materialer baseret på SAP Ariba Network, der forbinder emballage producenter og producenter af forbrugsvarer til nye kilder for genanvendt plast og plastalternativer.

Forbrugere, lovgivere, investorer og medarbejder er drivkraften bag mange virksomheders søgen efter ansvarlig vækst. SAP-selskabet Qualtrics, der er specialiseret i brugeroplevelser, gennemførte sammen med World Economic Forum en global undersøgelse for bedre at forstå den oplevelse borgere over alt i verden har omkring forskellige emner på WEFs bæredygtighedsdagsorden, herunder brugen af plast. Borgernes største bekymring ang. Plastik var dens skadelige virkning for vores have og livet i havet.

SAP er del af en voksende bevægelse af beslutningstagere, NGO’er, sociale grupperinger og førende virksomheder, der samarbejder om løsninger for at skabe en genoprettende og regenererende økonomi. Globale ledere fra SAP, Coca-Cola, Ellen MacArthur Foundation og Verdensnaturfonden diskuterede deres vision for et plastikfrit have på World Economic Forum’s årlige måde i Davos, Schweiz den 21. januar 2020.

 

Se den fulde pressemeddelelse her (på engelsk): https://news.sap.com/2020/01/cleaner-ocean-sap-joins-global-plastic-action-partnership/

 

Om SAP
SAP er verdens førende leverandør af intelligente ERP-løsninger til den nye oplevelsesøkonomi. SAPs forretningssoftware hjælper virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med at køre bedst muligt: 77% af al verdens transaktionsomsætning rører et SAP-system. Vores maskinlæring (ML), tingenes internet (IoT) og avancerede dataanalytiske teknologier hjælper vores kunder med at blive intelligente virksomheder. SAP gør mennesker og organisationer bedre i stand til at samarbejde og benytte dyb forretningsmæssig indsigt mere effektivt så forspringet til konkurrenterne bevares. Vi forenkler teknologi for virksomheder, så de kan forbruge vores software som de vil – uden afbrydelse. Vores væg-til-væg portefølje af applikationer og tjenester gør det muligt for mere end 437.000 private og offentlige kunder at drive en rentabel forretning, tilpasse sig løbende og gøre en forskel. Med et globalt netværk af kunder, partnere, medarbejdere og ledende eksperter hjælper SAP verden med at køre bedre og forbedre folks liv. For mere information, besøg www.sap.com/denmark.

 

For mere information

Ellen Vig Nelausen, 29 23 32 34, ellen.vig.nelausen@sap.com

Bettina Wunderle, +49 7544 970 538, bettina.wunderle@sap.com

SAP Press Room; press@sap.com

Følg SAP på Twitter @SAPNews