>

Brev til SAP kunder om forretningskontinuitet

Kære SAP kunde

I denne tid med hidtil uset usikkerhed er vi alle her hos SAP bekymrede over vores familiers, kollegaers, kunders og partneres sikkerhed og velbefindende. Vi er mange der udgør SAPs globale familie.

Vores hjerter er med dem, der er blevet personligt påvirket af udbruddet af coronavirus (COVID-19), såvel som de mange samfund rundt om i verden, som står over for ekstreme indgreb i forsøget på at bremse dens spredning.

Vi er stolte af den tillid vores kunder har givet os i næsten 50 år, og som du viser os ved at vi kører dine forretningskritiske arbejdsprocesser. Med den udfordrende situation vi alle står i, ønsker vi at oplyse dig om, hvordan vi sikrer vores forretning og dermed også din.

Forretningskontinuitet

SAP forretnings-, support- og cloud-leveranceteams har gennemudviklede og veldokumenterede forretningskontinuitetsplaner netop for at kunne reagere på forretningsforstyrrende hændelser, såsom COVID-19, samtidig med at vi beskytter vores medarbejders sundhed og minimerer påvirkningen i levering af services til dig.

SAPs infrastruktur- og cloud-driftteams har indført følgende foranstaltninger for alle SAP-ejede og delte datacentre:

 • Arbejde hjemmefra: langt de fleste teams kan arbejde hjemmefra via fjernforbindelser. Ingeniører over hele verden arbejder adskilt og off-site, hvor det er muligt for at minimere risikoen for at et helt team bliver smittet. Medarbejdere, der bliver nødt til at være on-site, overholder vejledningerne fra sundhedsvæsnet og vores globale pandemi task force om at holde afstand og sikre rene hænder.
 • On-site sikkerhed: hvor on-site arbejde er en nødvendighed (f.eks. arbejdsopgaver på datacenter lokationer) er medarbejdere på lokationen i så kort tid som muligt. Derudover er der implementeret roterende tidsplaner for at reducere antallet af personer på det samme sted og opdele enkeltpersoner indenfor samme team så meget som muligt. På datacenterne har SAP desuden handsker og masker til beskyttelse af teknikere på stedet.
  • Desinfektionsprotokoller: hvis det skulle blive nødvendigt, står erfarne teams klar til at udføre datacenterspecifikke desinfektionsprotokoller i SAPs datacentre. De er klar til at reagere på enhver infektion, der måtte blive identificeret. I datacentre SAP deler med andre, samarbejder vi med udbyderen om at sikre, at den samme strege standard, for så sterile datacentre som muligt, bliver anvendt.
  • Adgang: Kun operativt personale har adgang til datacentre og er underlagt strenge hygiejne protokoller.
 • Vores leverandører: driften af SAP understøttes af en række strategiske leverandører, som vi er i løbende kontakt med for at sikre, at de anvender lignende tiltag for deres medarbejdere samtidig med at de opretholder deres serviceniveau. For dem, der leverer operationelle ressourcer, fokuserer vi på planlægning for at reducere påvirkningen af enhver potentiel begivenhed. Vi opdaterer desuden en database med leverandørfeedback for at sikre, at vi hurtigt kan finde og bekræfte dokumenterede oplysninger omkring COVID-19-protokoller og den praksis, de understøtter.

For SAP maintenance- og supportfunktioner har vi forretningskontinuitetsplaner på plads, som aktiveres efter behov. Alle interne systemer, værktøjer, skærme osv. er designet til at muliggøre fjernarbejde. Vi har allerede aktiveret disse foranstaltninger over hele verden uden forstyrrelser i vores leverancer. Ligeledes arbejder vores SAP konsulenter videre hjemmefra og i samråd med vores kunder.

Vejledning til SAP medarbejdere

SAP har oprettet en Global Pandemi Task Force, der samarbejder med de lokale kriseteams og sundhedsmyndigheder for at koordinere alle bestræbelser omkring COVID-19-situationen og vejlede SAP medarbejderne.

Dette inkluderer, men er ikke begrænset til:

 • Alle medarbejdere er blevet bedt om at arbejde hjemme så meget som muligt, og hvor det er muligt, forbliver SAP-kontorer åbne.
 • Muligheder for at arbejde i opdelte teams og adskille medarbejdere der har forretningskritiske roller / funktioner.
 • Aflysning eller udsættelse af alle fysiske arrangementer i marts og april og evaluering af hvilke arrangementer der finder sted som en virtual oplevelse i stedet.
 • Stort set alle medarbejderes rejser er aflyst. Undtagelser afgøres af SAPs øverste ledelse i samråd med vores kunder og i overensstemmelse med regeringsforskrifterne.
 • Kun forretningskritiske rejser indtil slutningen af april, men underlagt lokal lovgivningsmæssig vejledning og begrænsninger.

Ud over ovennævnte foranstaltninger tilbyder SAP løsninger, der kan støtte virksomheder og enkeltpersoner, der har udfordringer med at sikre forsyningskæder eller rejser og udforsker nye måder at arbejde på pga. corona virusen. Du kan lære mere om disse og andre tilbud her.

Vi er klar over, at dette er usikre tider, mens hele verden bekæmper pandemien. Vi kan forsikre dig, at vores højeste prioritet er, at sikre vores medarbejders sundhed, sikkerhed og velvære, så vi kan bevare den forretningskontinuitet, der er nødvendig for at yde den support og service, som vores mere end 440.000 kunder stoler på at SAP leverer.

Efterhånden som denne situation udvikler sig, vil dit SAP-team proaktivt række ud, hvis der er yderligere support, vi kan tilbyde. I mellemtiden, bedes du kontakte din lokale SAP kontaktperson, hvis du har yderligere spørgsmål om SAP’s svar på COVID-19.

Steve Shute
Chief Operating Officer, SAP Customer Success

For engelsk version: https://news.sap.com/2020/03/statement-customers-covid-19-concerns/