>

SAP Co-CEO Christian Klein fortsætter som CEO – Jennifer Morgan forlader SAP

SAP har i dag annonceret, at Christian Klein (39), der er Co-CEO og medlem af direktionen, fortsætter alene på posten som Chief Executive Officer for SAP.

Jennifer Morgan, der også er co-CEO og medlem af direktionen, har indgået en gensidig aftale med SAP’s bestyrelse om, at hun forlader SAP med virkning fra den 30. april 2020.

Den nuværende situation kræver, at virksomheder mere end nogensinde før kan handle hurtigt og beslutsomt, hvilket bedst understøttes af en klar ledelsesstruktur. Derfor blev beslutningen om at overgå fra en co-CEO model til en klassisk ”solo” CEO-model truffet tidligere end planlagt for at sikre en stærk, entydig styring gennem en hidtil uset krise.

”Jeg er meget taknemmelig for Jennifers lederskab af SAP, herunder alt det hun har gjort for virksomheden, vores medarbejdere og kunder,” siger professor Hasso Plattner, der er SAPs bestyrelsesformand.

”Denne overgang sker i en tid med stor usikkerhed i verden, men jeg har fuld tiltro til Christians vision og evner til at lede SAP fremad mod fortsat vækst, innovation og kundesucces.”

”Jeg vil gerne takke Jennifer for hendes partnerskab gennem mange år,” siger Christian Klein, CEO for SAP og direktionsmedlem.

”Gennem SAP’s transformation har Jennifer altid haft et skarpt fokus på kunder, partnere, aktionærer og medarbejdere. Takket være hende har vi etableret en stærk position på markedet for experience management-løsninger. Jeg ved, at hun altid vil være en vigtig ambassadør for SAP.”

“Det har været et stort privilegie at drive SAP’s vækst og innovationen inden for så mange områder og i den seneste tid som co-CEO,” siger Jennifer Morgan. ”Med en verden i forandring uden fortilfælde, står det klart, at tiden er den rette til, at SAP overgår til at blive ledet af én CEO. Jeg vil gerne takke Hasso Plattner for muligheden for at lede denne fantastiske virksomhed i parløb med Christian, og jeg ønsker Christian, direktionen og SAPs talentfulde team al held og lykke med at drive SAP fremad.”

Morgan startede hos SAP i 2004 og blev sammen med Klein udnævnt til co-CEO i oktober 2019. Tidligere stod hun i spidsen for Cloud Business Group med ansvar for Qualtrics, SAP SuccessFactors, SAP Ariba, SAP Fieldglass, SAP Customer Experience og SAP Concur.

Hun blev en del af SAP’s direktion i 2017.

 

Om SAP

SAP er verdens førende leverandør af intelligente ERP-løsninger til den nye oplevelsesøkonomi. SAPs forretningssoftware hjælper virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med at køre bedst muligt: 77% af al verdens transaktionsomsætning rører et SAP-system. Vores maskinlæring (ML), tingenes internet (IoT) og avancerede dataanalytiske teknologier hjælper vores kunder med at blive intelligente virksomheder. SAP gør mennesker og organisationer bedre i stand til at samarbejde og benytte dyb forretningsmæssig indsigt mere effektivt så forspringet til konkurrenterne bevares. Vi forenkler teknologi for virksomheder, så de kan forbruge vores software som de vil – uden afbrydelse. Vores væg-til-væg portefølje af applikationer og tjenester gør det muligt for mere end 440.000 private og offentlige kunder at drive en rentabel forretning, tilpasse sig løbende og gøre en forskel. Med et globalt netværk af kunder, partnere, medarbejdere og ledende eksperter hjælper SAP verden med at køre bedre og forbedre folks liv. For mere information, besøg www.sap.com/denmark og www.sap.com.