>

Dataindsigt bringer sejlsporten tættere på fans og tilskuere og forbedrer sejlernes præstationer i de nordiske sejlsportsligaer

SAP Sailing Analytics er udviklet specifikt til det globale sejlsportsfællesskab og de nordiske sejlsportsligaer Sejlsportsligaen i Danmark, All Svenskan i Sverige, Purjehdusliiiga i Finland og Norsk Seilsportsliga vil gennem 35 sejladser i år drage fordel af SAPs cloud løsning til sejlsport.

Med mere end 17.000 sejladser, tracket henover 400 konkurrencer med 1 milliard systeminteraktioner om året siden 2011, er SAP Sailing Analytics den mest robuste sejladsdatabase, der er tilgængelig i verden. Med sin skalerbarhed og høje tilgængelighed leverer SAP Sailing Analytics dybdegående dataanalyser i realtid, der forbedrer sejlernes præstationer på vandet og giver helt nye fan-oplevelsen på kysten eller kajen og derhjemme foran skærmen. Ved at integrere intelligente teknologier som f.eks. kunstig intelligens, der er tilpasset sejlsportens unikke behov fungerer SAP Sailing Analytics også som en katalysator for den digitale transformation i sejlsporten.

Ved hjælp af IoT, kunstig intelligens, avanceret data analyse og in-memory computing leverer SAP kritisk data i realtid, der gør det muligt for sejlere, trænere og klubber i de fire nordiske lande at oprette og styre deres egne løb. Dataindsigten giver samtidig en bedre fanoplevelse, da den muliggør at sejlsportsfans kan se data og placeringer live, når de følger sejladser og regattaer fra kysten. SAP Sailing Analytics genererer live leaderboards, analyser og efter-løb rapporter, der demokratiserer den måde, sejlads opleves og ses på.

Topmoderne teknologi fra Hempel World Cup-serien i de nordiske sejlsportsligaer

Under Hempel World Cups og verdensmesterskaberne i Aarhus i 2018 blev SAP Sailing Analytics brugt til at levere meningsfuld historisk indsigt og analyser til sejlere og trænere, så de kunne dykke dybere ned i deres egne præstationer, opdage mønstre og i sidste ende sejle bedre i næste løb.

Nu er nøgleanalyser så som udførte manøvrer, sejlads distance og vindende baner tilgængelige for omkring 150.000 sejlere og trænere samt 120 klubber i de nordiske sejlsportsligaer. Realtids-sejldataanalyse og dataminering giver klubberne mulighed for at analysere på tværs af forskellige tidsforløb og perspektiver og leverer efter-løbs rapporter klar til analyse umiddelbart efter et afsluttet løb.

”Bedre dataindsigt hjælper ikke kun enhver sejler med at forbedre sine præstationer og unge talenter til at blive morgendagens helte. Det gør også sejlads mere attraktivt, ” siger Peter Wolsing, projektleder i Sejlsportsligaen. ”Sejlads er ikke længere en sport, som du kun forstår, hvis du deltager aktivt. SAP gør sejlads mere tilgængelig for et bredere publikum, fordi SAP Sailing Analytics leverer den nødvendige indsigt fra vandet indtil kysten. ”

Det perfekte match under pandemien

Ligesom det at følge en regatta fra land eller via skærm kan være udfordrende uden information eller indikation af, hvem der fører, så kan data reducere kompleksiteten af ​​sejlsport. Især i tider som under pandemien, hvor restriktioner og regler for enhver sportsbegivenhed gør det vanskeligt at interagere med fans og tilskuere, bliver værdifuld data fra sejladsen som kan gøres tilgængelig via bedre informerede sportskommentatorer endnu vigtigere.

Ved at bruge cloud og in-memory teknologi, behandle GPS- og vindmåledata i realtid og visualisere data til de forskellige devises, der er tilgængelige overalt i de nordiske sejlsportsligaer demonstrer SAP, hvordan kompleks data og dybdegående analyser hjælper med at engagere de +800.000 tilskuere ved at omdanne data til værdifuld information og gøre sejlsporten mere forståelig.

IoT data fra bøjer, både og vindsensorer, skaber en digital tvilling af en sejlads og  hjælper dermed med at visualisere kompleksiteten af ​​sejladsen til medier og kommentatorer. Via In-Memory database teknologi bliver enorme mængder af live sejladsdata lynhurtigt analyseret og giver en større indsigt i vigtigheden af ​​detaljerne i sejlsport.

SAP bruger også machine learning til at aflæse vindretning fra kurs og manøvrer, der trackes live. Et vind-baseret live leaderboard giver dermed tilskuere, kommentatorer og trænere mulighed for at få unik indsigt i, hvem der fører til enhver tid under løbet, og hjælpe med den svære kunst at prøve at forudsige, hvem der kan vinde løbet.

For mere information:
Explore SAPs Sailing Experience
www.sapsailing.com

Pressekontakt:

Sejlsportsligaen
Nynne Desiree Ammundsen
Brand Manager, Youngsters, WOW og Sejlsportsligaen
Telefon: 28 56 51 80
e-mail: Nynne@sejlsportsligaen.dk

SAP Danmark A/S
Ellen Vig Nelausen
SAP Nordic Integrated Communications
telefon: 29 23 32 34
e-mail: ellen.vig.nelausen@sap.com

 

Om Sejlsportsligaen
Sejlsportsligaen er for sejlsport, hvad Superligaen er for fodbold. Landets bedste klubhold sejler mod hinanden og kæmper om titlen som Danmarksmester. Der er en 1. og 2. Division med hver 21 klubhold. De bedste danske klubber kvalificeres til at deltage i kampen I SAILING Champions League – det største en klub kan opnå. Klubberne mødes hen over 4 stævner, hvor der kæmpe på vandet I modern J/70 både. Sejlsportsligaen er meget publikumsvenlig, fyldt med actions og masser af sejlads.

SAP gør det muligt at følge alle sejladserne, analysere vind- og vejrforhold, med det mål at sikre den bedst mulige præstation. INdsigts er afgørende for at sejlsport er en sport alle forstår og kan følge med i.

Om SAP
SAP’s strategi er at hjælpe alle organisationer med at blive intelligente virksomheder. Som verdens førende leverandør af forretningssoftware hjælper vi virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med at yde deres bedste: 77% af al verdens transaktionsomsætning rører et SAP® system. Med vores kunstig intelligens (ML), Internet of Things (IoT) og avancerede analyseværktøjer gør vi det lettere for medarbejdere at samarbejde på tværs af organisationer og udnytte forretningsmæssige indsigter bedst muligt, så forspringet til konkurrenterne bevares.

Vi forenkler teknologi, så virksomheder kan bruge vores software, som de vil. Med vores væg-til-væg portefølje af applikationer og services på tværs af 25 brancher samt et globalt netværk af kunder, partnere, medarbejdere og ledende eksperter gør SAP det muligt for private og offentlige kunder at drive en rentabel forretning, løbende tilpasse sig og gøre en forskel. For mere information, besøg www.sap.com/denmark og news.sap.com/denmark.

Besøg SAP News Center. Følg SAP på Twitter på @SAPNews.

Overblik på 1 side om SAP: SAP Corporate Fact Sheet

Pressefoto og videoklip

Gå til www.sap.com/photos for billedmateriale og pressefotos i høj opløsning. Du kan downloade videoklip om forskellige emner på www.sap-tv.com. Herfra kan du også linke til dine egne websider, dele video via e-mail-links og abonnere på RSS-feeds fra SAP TV.

SAP Press Room; press@sap.com