>

En af Europas største logistikvirksomheder vælger SAP – markerer næste skridt mod bæredygtig og digital logistik

SAP, verdens førende leverandør af forretningssoftware, meddeler i dag, at Litauiske Girteka Logistics har valgt SAP Business Technology Platformen. Girteka Logistics, der er den største FTL (Full Truck Load) transportvirksomhed i Europa, får dermed mulighed for at tage endnu et vigtigt skridt mod bæredygtig og digital logistik og udnytte forretningsdata mere effektivt.

For mere end et år siden begyndte Girteka Logistics at gennemføre en ambitiøs vision for virksomhedens forretningsudvikling, som sigter efter at digitalisere logistikvirksomheden og alle dens aktiviteter fuldt ud ved hjælp af SAP Business Technology Platformen inden 2025.

“Vi er på vej mod en digital transformation, og Girteka Logistics har valgt SAP som partner på denne rejse. Vi ønsker at blive en datadrevet logistikvirksomhed, og vi mener, at SAP tilbyder de bedste værktøjer til at hjælpe os med at opnå dette,” siger Vytenis Šuklys, Chief Financial Officer hos Girteka Logistics.

Ved at vælge SAP Business Technology Platform, der omfatter SAP Data Analytics Cloud, SAP Data Warehouse Cloud og SAP Data Intelligence, vil Girteka Logistics være i stand til intelligent at styre og analysere data i realtid i hele forretningskæden, herunder virksomhedens transportflåde, lagerstyring, logistik og kundeservice.

“Vores mål er at stille data til rådighed for fagfolk inden for forskellige områder, herunder teknologi- og forretningsprocesledere, hvilket tilskynder til endnu større samarbejde på tværs af organisationen. SAPs data- og analyseløsninger med machine learning hjælper virksomheder med at forstå sammenhængen i hele deres forretning bedre og med det samme analysere og visualisere data. Alt dette er med til at reducere manuelt arbejde, mindske sandsynligheden for fejl, træffe hurtigere og bedre begrundede beslutninger, spare tid og penge,” siger Kęstutis Kasakaitis, salgschef i SAP Litauen.

“SAP-løsninger baseret på kunstig intelligens, machine learning-teknologier, fokus på brugergrænseflade, selvbetjening og ydeevne kan hjælpe Girteka Logistics med at blive en next-generation logistikvirksomhed og løse vores store udfordringer med hensyn til dataanvendelse, som vi står over for i dag. I øjeblikket er vi endnu ikke i stand til at understøtte alle de nye forretningskrav på grund af en lang rapporteringsproces, og derfor vil brugen af SAP-selvbetjening gøre denne proces betydeligt kortere og give os mulighed for at træffe forretningsbeslutninger hurtigere. Det er også vigtigt, at den nye business intelligence-platform kan hjælpe os med at tage fat på udfordringerne inden for vejtransport og miljø. Ved at optimere forretningsprocesserne og planlægge ruterne mere effektivt vil vi kunne reducere CO2-udledninger i hele forretningskæden,” siger Vytenis Šuklys.

Transportvirksomheden, som opererer med mere end 820.000 full truck loads om året, anslår at have mere end 25 dataanalysekilder. Ved at kombinere dem i et homogent SAP-miljø vil over 500 medarbejdere fra forskellige afdelinger, der bruger platformen, få adgang til pålidelige data fra en enkelt kilde. Disse SAP-værktøjer vil være til gavn for alle 20.000 medarbejdere i Girteka Logistics-koncernen.

Ud over almindelige data indsamler virksomheden data fra sensorer på lastbilerne og planlægger at bruge andre eksterne data, hvor analyse i realtid kan give værdifuld indsigt til virksomhedens specialister og hjælpe med at optimere og planlægge forskellige forretningsprocesser.

Ifølge Vytenis Šuklys er virksomhedens hovedmål at reducere mængden af manuelt arbejde med mindst 20 pct., øge effektiviteten af rapportering med 40 pct. samt fremskynde beslutningsprocesserne og opfyldelsen af de fastsatte strategiske bæredygtighedsmål.

“Vi var på udkig efter en dataanalyseplatform, der ville give os mulighed for forbedringer mange år fremadrettet. Det er vigtigt, at opdateringer af den valgte løsning indgår i leverandørens strategiske roadmap. Et andet vigtigt kriterium er mulighederne for selvbetjening. I vores forretning ønsker vi, at rapporter skal være tilgængelige for medarbejderne uden at IT afdelingen skal involveres, hvilket gør SAP-løsninger til noget særligt. SAP er vores partner, der hjælper os med at implementere de fleste af virksomhedens digitale forretningsprocesser, og adgangen til en homogen SAP enterprise management-platform gør at vi får den kontinuitet vi behøver,” siger Vytenis Šuklys.

Girteka Logistics er i øjeblikket i gang med en digital transformation af hele deres logistikforretning. Virksomheden er ved at installere SAP Transport Management, SAP ERP og SAP Employee Experience Management. Disse løsninger vil dække alle Girteka Logistics’ aktiviteter i Europa og SNG-landene.

 

Om SAP

SAP’s strategi er at hjælpe alle virksomheder med at drive en bæredygtig, intelligent forretning. Som verdens førende leverandør af forretningssoftware hjælper vi virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med at yde deres bedste: 87% af verdens samlede globale handel berører et SAP®-system. Med vores kunstig intelligens (ML), Internet of Things (IoT) og avancerede analyseværktøjer gør vi vores kunder til bæredygtige, intelligente virksomheder. SAP hjælper med at give medarbejdere og organisationer en dyb forretningsindsigt og fremmer samarbejde, så forspringet til konkurrenterne bevares. Vi forenkler teknologien for virksomheder, så de kan bruge vores software, som de ønsker – uden afbrydelse. Med vores væg-til-væg portefølje af applikationer og services på tværs af 25 brancher samt et globalt netværk af kunder, partnere, medarbejdere og ledende eksperter gør SAP det muligt for private og offentlige kunder at drive en rentabel forretning, løbende tilpasse sig og gøre en forskel.

For mere information, besøg www.sap.com/denmark og news.sap.com/denmark.

Om Girteka Logistics

Girteka Logistics er den største europæiske aktiv-baserede transportvirksomhed, og transporterer mere end 820.000 full truck load (FTL) hvert år. Virksomheden er vokset fra 600 lastbiler i 2010 til 9.000 lastbiler i Europa, Skandinavien og SNG-landene i 2021. Med over 20.000 professionelle medarbejdere er Girteka Logistics en førende transportør af full truck load transporter og foretrukne partner for globale mærker.

Besøg www.girteka.eu

Mere information:

Simonas Bartkus
Head of Marketing and Communications at Girteka Logistics
Telefon: +370 688 85 186
E-mail: simonas.bartkus@girteka.eu

Kestutis Kasakaitis
SAP Lietuva UAB
Sales Manager
Telefon: +370 685 82320
E-mail: kestutis.kasakaitis@sap.com

Ellen Vig Nelausen
SAP Danmark
Nordic Integrated Communications Senior Specialist
Telefon: 29 23 32 34
E-mail: ellen.vig.nelausen@sap.com

 

Besøg SAP News Center. Følg SAP på Twitter på @SAPNews.

Overblik på 1 side om SAP: SAP Corporate Fact Sheet

Pressefoto og videoklip

Gå til www.sap.com/photos for billedmateriale og pressefotos i høj opløsning. Du kan downloade videoklip om forskellige emner på www.sap-tv.com. Herfra kan du også linke til dine egne websider, dele video via e-mail-links og abonnere på RSS-feeds fra SAP TV.

SAP Press Room; press@sap.com