>

SAP lancerer ny løsning, der skal fremme den cirkulære økonomi

SAP annoncerer i dag, at SAP Responsible Design and Production nu er tilgængelig. En softwareløsning, der fremmer bæredygtigt produktdesign og overgangen til en mere cirkulær økonomi. Dette er den seneste løsning i en voksende portefølje af bæredygtighedsspecifikke forretningssoftwareapplikationer, der hjælper virksomheder med at øge deres måling og datahåndtering.

I en tid hvor der i stigende grad indføres bæredygtighedsrelateret lovgivning for virksomheder, bl.a. med indførelsen af plastafgifter, vil SAP Responsible Design and Production-løsningen gøre det muligt for virksomheder at fremskynde overgangen til en mere cirkulær økonomi i deres forretning. Den nye løsning hjælper virksomheder med at få et bedre overblik over materiale-flows gennem deres processer, inklusiv sporing, samt med at tilpasse sig den hurtigt skiftende lovgivning – særligt når det kommer til produktemballage og plast. I takt med at virksomheder i stigende grad udvikler bæredygtige produkter, bliver håndtering af materialer og lovgivningsmæssige data samtidigt en af de mest komplekse udfordringer på forbrugermarkedet i dag.

“Den cirkulære økonomi er baseret på tre principper, der er drevet af design; bortskaffelse af affald og forurening, genanvendelse af produkter og materialer samt genskabelse af naturen,” siger Andrew Morlet, CEO, Ellen MacArthur Foundation. ”Digitale løsninger spiller en vigtig rolle i overgangen til en cirkulær økonomi. De gør det muligt for virksomheder at integrere cirkulære principper i alle deres forretningskritiske processer – lige fra design af produkter, der reducerer affaldet fra begyndelsen af, til indsigt i livscyklusen for de materialer, de bruger. Fx har en brand manager for shampoo indsigt i hele produktets livscyklus, herunder Extended Producer Responsibility (EPR)-forpligtelser samt plastafgifterne på de forskellige markeder. Synligheden hjælper brand manageren med at foretage designændringer for at reducere affald og træffe beslutninger om, hvordan omkostningerne ved det affald, der stadig måtte blive produceret, kan reduceres yderligere.”

“Hvert år bruger vi næsten dobbelt så mange ressourcer, end hvad vores planet kan genskabe. Virksomheder kan spille en afgørende rolle gennem smart, ansvarligt produktdesign, der netop genbruger ressourcerne frem for at bortskaffe dem,” siger Scott Russell, bestyrelsesmedlem og chef for Customer Success, SAP. “Der er en naturlig kompleksitet i at designe produkter, der eliminerer affald og anvender ansvarlige materialer, men SAP Responsible Design and Production tackler denne kompleksitet og tilbyder vores kunder en kvalitetsløsning, der hjælper dem med at levere cirkulære produkter, så vi kan opnå en ægte genskabende og cirkulær økonomi.”

SAP Responsible Design & Production er en cloud-løsning, udviklet i samarbejde med AccentureSAP Business Technology Platform, som leverer skræddersyet kunstig intelligens, der sørger for, at virksomheder overholder EPR-regler og plastik afgifter, indlejrer cirkulære principper i deres kerneforretningsprocesser og optimerer produktdesign til bæredygtig forretning.

Læs mere om, hvordan virksomheder kan få hjælp til en mere cirkulær økonomi i bloggen ”Helping Business Thrive in a Circular Economy”.

SAP har i et årti været et godt eksempel på, hvordan man kan drive en bæredygtig forretning. Udover at være blevet udnævnt til softwareindustriens førende virksomhed i Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) i 14 år i træk, illustrerer SAP’s medlemskab af Value Balancing Alliance og SAP Integrated Report vores engagement i at integrere økonomiske, miljømæssige og sociale resultater som grundlag for vores forretningsbeslutninger.

For mere information kan du læse om SAP på COP26, SAP’s Sustainability Solutions og følge SAP på Twitter på @SAPNews.

 

Om SAP
SAP’s strategi er at hjælpe alle organisationer med at blive en intelligent virksomhed. Som verdens førende leverandør af forretningssoftware hjælper vi virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med at yde deres bedste: SAP-kunder står for 87 % af den samlede globale handel. Med vores kunstig intelligens (ML), Internet of Things (IoT) og avancerede dataanalyseværktøjer gør vi vores kunder til intelligente virksomheder. SAP hjælper med at give medarbejdere og organisationer en dyb forretningsindsigt og fremmer samarbejde, så forspringet til konkurrenterne bevares. Vi forenkler teknologien for virksomheder, så de kan bruge vores software, som de ønsker – uden afbrydelse. Med vores væg-til-væg portefølje af applikationer og services på tværs af 25 brancher samt et globalt netværk af kunder, partnere, medarbejdere og ledende eksperter gør SAP det muligt for private og offentlige kunder at drive en rentabel forretning, løbende tilpasse sig og gøre en forskel.

For mere information, besøg www.sap.com/denmark og news.sap.com/denmark.

Overblik på 1 side om SAP: SAP Corporate Fact Sheet

Pressefoto og videoklip

Gå til www.sap.com/photos for billedmateriale og pressefotos i høj opløsning. Du kan downloade videoklip om forskellige emner på www.sap-tv.com. Herfra kan du også linke til dine egne websider, dele video via e-mail-links og abonnere på RSS-feeds fra SAP TV.

Pressekontakt
Ellen Vig Nelausen
SAP Nordic Integrated Communications
telefon: +45 29 23 32 34
e-mail: ellen.vig.nelausen@sap.com

SAP Press Room; press@sap.com