>

Dansk kvinde i spidsen for social ansvarlighedsløsninger hos SAP med skarp appel til danske bestyrelser

Gitte Winther Bruhn udnævnes pr. 1. marts til Global Head of SAP Social Responsibility Solutions.

Hun er strøget til tops i Europas mest værdifulde og verdens største forretningssoftwarevirksomhed, SAP. Gitte Winther Bruhn bliver pr. 1. marts udnævnt til Global Head of SAP Social Responsibility Solutions. I rollen får Gitte Winther Bruhn ansvaret for at etablere området af softwareløsninger inden for social ansvarlighed, og hun bliver dermed ansvarlig for at definere strategien, udviklings-roadmaps og opbygge partner økosystemer. Derudover får Gitte Winter Bruhn også ansvaret for at lede træning og uddannelse samt go-to-market for et af SAPs 3 bæredygtighedsfokusområder ”ZERO Inequality with Social Responsibility”.

– Der er stort fokus på bæredygtighed lige nu, men det er som om, at CO2-aftryk og cirkulær økonomi fylder mere hos virksomhederne end selve den sociale ansvarlighed overfor mennesker og ikke mindst det lokale samfund, og det er vigtigt at forstå, at tingene ikke kan adskilles, siger Gitte Winther Bruhn.

Netop derfor lancerede SAP i maj 2021 sin Chasing ZERO strategi, der med 3 hovedområder fokuserer på at kunne hjælpe virksomheder med at arbejde sig frem til holistiske forretningsmodeller, der sikrer ”ingen CO2-udledning”, ”ingen affald” og ”ingen ulighed” (ZERO emissions, ZERO waste and ZERO inequality).

– I mine øjne handler social ansvarlighed om at finde veje til et bedre samfund med handlinger der gør vores planet og vores økonomier mere modstandsdygtige og sikre. Direkte eller indirekte påvirker virksomheder, hvad der sker med medarbejdere, leverandører, kunder og lokalsamfund, og det er vigtigt at styre påvirkninger proaktivt. Det handler om at generere profit samtidig med, at man som virksomhed identificerer og styrer de forretningsmæssige konsekvenser, positive som negative, på mennesker og samfund. For at opnå det, er kvaliteten af ​​en virksomheds relationer til hele dens værdikæde altafgørende, understreger Gitte Winther Bruhn.

Social ansvarlighed skal ind i bestyrelseslokalerne

Med den nye rolle har Gitte Winther Bruhn fået til opgave at sætte social ansvarlighed på dagsordenen på globalt plan, og i den forbindelse kaster hun også lys på nogle af de udfordringer, som vi har herhjemme. Bl.a. når det kommer til ligestilling, hvor Danmark hænger i bremsen ift. vores nabolande og indtager en skuffende 29. plads i den seneste Global Gender Gap Report efter lande som Namibia og Rwanda.

– Hos flere store virksomheder sætter man en tom stol ved bordet for at repræsentere kunderne til bestyrelsesmøderne. Men det er ikke nok. Der skal flere stole til og både bæredygtighed og social ansvarlighed bør få deres egen stol i de danske bestyrelseslokalerne på lige fod med kunderne – hverken mere eller mindre. Der er nemlig god forretning i social ansvarlighed på trods af, at det ofte er et nedprioriteret område blandt virksomhedsledere, mener Gitte Winther Bruhn.

Fra Fellowship til fast global stilling

Som led i sin personlige udvikling og karriereplanlægning søgte Gitte Winther Bruhn sidste år et 6 måneders midlertidigt job, et såkaldt fellowship, hvor man som SAP-medarbejder får mulighed for at bruge sin erfaring og sine evner på et helt andet jobområde. I september 2021 skiftede hun derfor sit job som Head of SAP Nordic Program Office og Head of Nordic Sustainability Team ud med jobbet som Global Lead of Social Responsibility Solutions & Sustainability Go-to-Market.

Fellowshippet har været så stor en succes for alle partner, at i stedet for at komme tilbage til sit nordiske Presales og Sustainability job har Gitte Winther Bruhn nu takket ja til en permanent stilling, og hun har pr 1. marts dermed ansvaret for at definere sociale ansvarlighedsløsninger. Disse softwareløsninger kan indebære alt fra at hjælpe virksomheder med at få overblik over deres sociale ansvarlighed i virksomhedens værdikæde, fjerne bias i rekrutteringsprocessen, så man sikrer en mangfoldig medarbejderstab samt måle indsats og fremdrift indenfor sociale ansvarlighedsinitiativer.

Aktiv rollemodel for unge kvinder

Gitte Winther Bruhn har siden hun kom til SAP i 2007 som Presales CRM konsulent været en afgørende faktor i transformationen af hele Presales området. Hun har bl.a. påtaget sig roller som Customer Innovation Principal, og leder af SAP Digital First-team i Norden. Senest har hun været leder af det nordiske programkontor og af  Sustainability Teamet i hele Norden.

Men noget af det, der også ligger Gitte Winther Bruhn på sinde er, at være en aktiv og inspirerende rollemodel for unge kvindelige studerende, som en del af ’Lead The Future’ kampagnen. Hun har desuden deltaget i et udviklingsprojekt i Botswana som en del af SAP’s Social Sabbatical program, der hjælper non-profit og sociale virksomheder med at løse konkrete forretningsudfordringer og som derudover fejrer 10 års jubilæum i år.

——

Om SAP
SAP’s strategi er at hjælpe alle organisationer med at blive en intelligent virksomhed. Som verdens førende leverandør af forretningssoftware hjælper vi virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med at yde deres bedste: SAP-kunder står for 87 % af den samlede globale handel. Med vores kunstig intelligens (ML), Internet of Things (IoT) og avancerede dataanalyseværktøjer gør vi vores kunder til intelligente virksomheder. SAP hjælper med at give medarbejdere og organisationer en dyb forretningsindsigt og fremmer samarbejde, så forspringet til konkurrenterne bevares. Vi forenkler teknologien for virksomheder, så de kan bruge vores software, som de ønsker – uden afbrydelse. Med vores væg-til-væg portefølje af applikationer og services på tværs af 25 brancher samt et globalt netværk af kunder, partnere, medarbejdere og ledende eksperter gør SAP det muligt for private og offentlige kunder at drive en rentabel forretning, løbende tilpasse sig og gøre en forskel.

For mere information, besøg www.sap.com/denmark, news.sap.com/denmark eller se SAP Corporate Fact Sheet.

Besøg SAP News Center. Følg SAP på Twitter på @SAPNews.


Pressefoto og videoklip
Gå til www.sap.com/photos for billedmateriale og pressefotos i høj opløsning. Du kan downloade videoklip om forskellige emner på www.sap-tv.com. Herfra kan du også linke til dine egne websider, dele video via e-mail-links og abonnere på RSS-feeds fra SAP TV.

Pressekontakt
Ellen Vig Nelausen
SAP Nordic Integrated Communications
telefon: +45 29 23 32 34
e-mail: ellen.vig.nelausen@sap.com

SAP Press Room; press@sap.com