>

Nødhjælpsforsyninger til ukrainske flygtninge

Ifølge FN er næsten 5 millioner mennesker – hovedsagelig kvinder og børn – er nu flygtet fra Ukraine på grund af krigen, hvilket gør det til den hurtigst voksende flygtningekrise i Europa siden Anden Verdenskrig.

En af nøglerne til at yde effektiv humanitær bistand til disse flygtninge er at gøre det lettere for offentlige og private organisationer, der yder humanitær hjælp, at finde de forsyninger, de har brug for, hurtigt og effektivt.

Derfor har SAP åbnet adgangen til SAP Ariba Discovery, et online værktøj der forbinder virksomheder (leverandører og indkøbere) over hele verden. For at hjælpe med at sikre, at livsnødvendige forsyninger når frem til de ukrainske flygtninge, har SAP omkonfigureret værktøjet. Nu kan leverandører med et enkelt klik på knappen “Support Ukraine” opdatere deres profiler på SAP Business Network for at tilkendegive, at de er klar til at yde humanitær hjælp.

På samme måde kan enhver støtteorganisation, skrive deres umiddelbare indkøbsbehov og finde leverandører, der er klar til at opfylde deres krav til humanitær bistand. Organisationer, der søger hjælp, kan nu markere at de har brug for donerede forsyninger fremfor at købe dem. SAP håber, at dette vil bidrage til at facilitere hurtigere match mellem købere i nød og leverandører, der kan levere hurtigt og i høj kvalitet.

I denne tid med presserende behov kan SAP Ariba Discovery hjælpe indkøbere med at komme i kontakt med millioner af virksomheder i 190 lande på SAP Business Network – hvor det er gratis at oprette en forespørgsel og gratis at svare på den.

I løbet af de første 15 timer efter, at platformen gik i luften, tilbød 301 leverandører hjælp via platformen. Til dato er dette antal steget til mere end 2.500.

“Forsyningskæderne er blevet endnu mere skrøbelige på grund af krigen i Ukraine”, siger Tony Harris, senior vice president og chef for Marketing & Solutions for SAP Business Network. “Med fortsat åben adgang til SAP Ariba Discovery håber vi at gøre det lettere for organisationer i nød at komme i kontakt med leverandører, der kan hjælpe via vores SAP Business Network. Vi er opmuntret af den positive respons, vi allerede ser fra leverandører, der ønsker at hjælpe Ukraine i denne svære tid.”

Tiltaget for at fremskynde adgangen til humanitære forsyninger er en fortsættelse af SAP’s politik om at hjælpe med at lette matching af indkøbere og leverandører i tider med ekstraordinære behov. SAP har tidligere åbnet adgangen til SAP Ariba Discovery under COVID-19-pandemien, hvilket f.eks. hjalp et byggefirma, der søgte senge til et nødhospital, som det var ved at bygge i New York, med at blive matchet med en leverandør inden for blot 30 minutter.

Mere information findes på SAP Ariba hjemmesiden Stand with Ukraine.