>

SAP lancerer nordisk partnerprogram for at finde nye talenter

Manglen på it-kompetencer vokser, og de langsigtede virkninger vil påvirke samfundet som helhed. SAP har derfor lanceret et nordisk partnerprogram for at finde og uddanne nye talenter til SAPs partner økosystem.

Blandt de første SAP partnere, der deltager i talent programmet, er Accenture, CGI, Deloitte, NTT DATA Business Solutions, Pearl, Stretch, PwC og Capgemini. Målet er at uddanne mindst 250 nye SAP certificerede it-professionelle på et år – og det første hold dimitterer her i oktober.

– Alene inden for SAP partner økosystemet i Norden har vi brug for tusindvis af nye it-professionelle, og det nye partnerprogram er et vigtigt led i at mindske manglen på relevante kvalifikationer. Salget går rigtig godt, ikke mindst inden for cloud, men vi ser endnu flere muligheder for at vækste med flere talenter, der kan understøtte vores kunder med ny teknologi,” siger Lena Brinkløv, Head of Channel, SAP Danmark.

Det såkaldte Partner Talent Initiative supplerer andre SAP-aktiviteter for at finde nye talenter, herunder partnerskaber med forskellige tekniske universiteter i Norden.

Selve uddannelsen er virtuel, og deltagerne gennemgår et to måneders fuldtidskursus inden for teknologiske områder som f.eks. regnskab og finans, forsyningskæde og HR-løsninger. Efter certificeringen venter ansættelse i partnervirksomheden.

Programmet er rettet mod stort set alle typer SAP partnere, og der har været rigtig  god respons.

– Partnerne leder desperat efter de rigtige ressourcer, og nogle gange må de afvise nye opgaver. Kunderne kæmper på den anden side med at vedligeholde og drive deres systemer, så vi er helt sikkert på rette vej,” siger Lena Brinkløv.

Et lignende SAP partnerprogram kører samtidig i Storbritannien, Irland, Frankrig, Holland og Belgien.

Følgende nordiske SAP partnere deltager i initiativet: Accenture, CGI, Deloitte, Fujitsu, NTT DATA Business Solutions, Pearl Group, Stretch, PwC, The Tech Collective, KMD, Implement Consulting Group, Bouvet Norway, Capgemini Finland Oy, Pearl Sverige AB og Capgemini Sverige AB.