>

Danmarks største bilaktør måler pulsen på organisationen

Den cloud-baserede digitale HR-løsning, SAP SuccessFactors, skal understøtte Semler Gruppen med at tiltrække, fastholde og udvikle talent i takt med, at forretningen og markedet for mobilitetsløsninger er i konstant forandring.

Hver fjerde nye bil, som kører på de danske veje kommer fra Semler Gruppen, der repræsenterer en bred palette af over 20 kendte brands. Målt på omsætning er gruppen blandt Danmarks 40 største virksomheder og spænder bredt – for udover salg af nye biler fra f.eks. Porsche og Audi til Skoda, VW og Seat, så sikrer de at landmændene altid er kørende, og at der bliver investeret intensivt i ny teknologi omkring fremtidens mobilitetsløsninger.

Store ambitioner for de næste 100 år

Semler Gruppen, der er en familieejet virksomhed, har eksisteret i over 100 år, og hviler på et solidt fundament med store ambitioner for de næste 100 år.

”Bilerne og maskinerne er kun en del af vores virksomhed. Semler Gruppen består af mere end 2.700 passionerede medarbejdere, der alle arbejder for bedre mobilitet. Vi har mekanikere, salgsrådgiver, specialister i mejetærskere og ALT derimellem siger Maria Kofod Larsen, Executive Vice President People, Communications & ESG hos Semler Gruppen og fortsætter:

”Vi plejede at sige, at man kan blive alt i Semler, vi vidste bare ikke helt hvordan. Det ændrer sig dog nu – da vi, med SAP SuccessFactors, fremover vil have en samlet digital HR-løsning, der giver os alle de redskaber, vi skal bruge for at skabe samhørighed og hjælpe vores medarbejdere, uanset hvor de befinder sig.

Hvor det før var baseret på en mavefornemmelse, så får vi nu et databaseret billede af, hvad den enkelte medarbejder har brug for, hvordan de arbejder og ikke mindst, hvad der motiverer dem.

Tidligere kunne nogle f.eks. ”gemme sig” og ikke blive set, men med SAP SuccessFactors-løsningen bliver individet sat i centrum – så vi kan hjælpe den enkelte medarbejder med at forme sin egen karriere internt i virksomheden.”


Klik for at afspille video. 

Organisation i hastig udvikling

SAP SuccessFactors er en cloud-baseret suite af digitale HR-løsninger som bl.a. dækker hele forløbet fra rekruttering, ansættelse, opstart, kompensation, mål og resultater, personlig udvikling og succession. Semler Gruppen har også investeret i SAP Qualtrics, der understøtter indsamling af medarbejdernes oplevelser omkring engagement, livscyclus og kan tage pulsen på organisationen.

”Vores fornemste opgave er at tiltrække, fastholde og udvikle talent i takt med, at forretningen og markedet konstant forandres. Vi har oplevet en hastig transformation de seneste år, og netop derfor er der brug for de rigtige værktøjer til at forbedre den strategiske planlægning ift. vores medarbejdere, så vi hele tiden ved, hvor vores styrker og svagheder ligger – og ikke mindst hvor der er udviklingsmuligheder. Det kan f.eks. være mange af vores mekanikere, der i disse år får nye kompetencer og viden om elbiler” siger Maria Kofod Larsen og afslutter, ”sådan sikrer vi, at vi hele tiden følger med i en ekstremt omskiftelig branche – og sørger for ikke at skylle god viden og talenter ud med badevandet. Så SAP SuccessFactors-løsningen er en forsikring for både medarbejderen og os.

Vi ved ikke hvad fremtiden bringer, men lige nu er vi godt klædt på til at møde den!”.