>

The Digital Edge (27): Sådan tager top-CIO Pernille Geneser livtag med 40 år gamle it-systemer i STARK Group med 10.000 medarbejdere

Podcast: STARK Group-CIO, Pernille Geneser, tager livtag med mere end 40 år gamle systemer. Det kræver en særlig tilgang at være CIO for en kæmpevirksomhed i en analog branche. Hør Pernille Geneser fortælle i denne nye udgave af vores The Digital Edge-podcast.

For næsten præcis 2 år siden trådte Pernille Geneser ind ad døren som ny CIO hos STARK Group med en ambition om at gøre byggebranchen mere digital.

Den nytiltrådte CIO kunne den gang fortælle Computerworld at opgaven også handlede om ”enterprise arkitektur, sikkerhed og projekter” – ikke mindst fordi STARK Group i maj 2019 købte Saint Gobain Building Distribution for 2,5 milliarder kroner.

Foto: (tv) Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld; (m) Pernille Geneser, CIO hos STARK Group og (th) Jesper Schleimann, Strategy & Innovation Officer, i Nordeuropa hos SAP  – i SAP Experience Center Copenhagen.

I dag har STARK Group derfor over 10.000 ansatte og 400 lokale afdelinger der strækker sig fra det sydlige Tyskland til Tromsø i Norge.

Og så har STARK systemer der er over 40 år gamle – herunder mainframes. Og det er, ifølge Pernille Geneser, svært at arbejde med forretningsprocesser på en mainframe.

I episoden kan du derfor blandt andet høre om:

  • Hvordan Pernille Geneser tager udgangspunkt i at være “pain-driven”, så det er konkrete behov hos kunder og medarbejdere der sætter retningen
  • Hvordan STARK Group etablerer et nyt salgsværktøj ved at Pernille Geneser og udviklerne selv besøger trælast-firmaer
  • Hvordan Pernille Geneser arbejder med sporbarhed og data for at gøre det let at arbejde med bæredygtighed og den helt afgørende timing af leverancer til byggebranchen

Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Strategy & Innovation Officer, SAP EMEA North.

Podcast: Du kan lytte til hele episoden med Pernille Geneser, CIO i STARK Group her

 

Om podcastserien The Digital Edge

The Digital Edge er en podcast om lederskab, strategi og om at drive forretning i den hurtigt accelererende digitale tidsalder. Podcasten har to værter, Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, Strategy & Innovation Officer, SAP EMEA North.

Gennem en serie af 35 minutters interviews med centrale digitale beslutningstagere undersøger vi udfordringer, muligheder og hvordan data, store ideer og nye intelligente teknologier kan forbedre vores verden og drive virksomheder frem og op forrest i det digitale felt til The Digital Edge. Podcasten optages i SAP Experience Center Copenhagen og kan høres på www.computerworld.dk/tag/the-digital-edgenews.sap.com/denmark/tags/the-digital-edge-podcast-series samt iTunes, Spreaker og OpenSAP.

Denne podcast blev oprindelig udgivet 8. december 2021.