>

The Digital Edge (31): Sådan er Lemvigh-Müllers milliardomsætning blevet digital

Podcast: En stor del af milliardomsætningen hos Lemvigh-Müller kommer nu digitalt. Bag den digitale omstilling står blandt andet it-direktør Frederik Aakerlund. Hør om koncernens store digitale indsats i den seneste udgave af podcasten The Digital Edge.

Lemvigh-Müller er Danmarks største stål- og teknikgrossist. Det betyder at virksomheden hver dag sikrer at varer fra tusindvis af producenter bliver samlet, pakket og leveret på mindre end 24 timer til installatører, industrivirksomheder, forsyningsselskaber og byggepladser i hele Danmark.

Og for de fleste ordrer gælder det, at bestiller man inden kl. 18, så leveres varerne til dørtrinnet eller på byggepladsen næsten morgen.

Med en halv million varenumre i kataloget, der spænder fra rustfrit stål over rør og fittings til beklædning, kan det hurtigt blive et kompliceret puslespil – men alligevel er leveringskvaliteten ifølge Lemvigh-Müllers egne opgørelser meget, meget tæt på 100 procent.

Så mens du er vant til at få dine private pakker på et par dage, så er der byggepladser og håndværkere der er forkælet af superhurtige og præcise leverancer.

Det er B2B e-commerce og skalering når det er bedst. Og samtidig er hele 60 procent af Lemvigh-Müllers omsætning i dag baseret på elektroniske ordrer – og på visse områder er det 80 procent.

Foto: (tv) Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld; (m) Frederik Aakerlund, IT-direktør hos Lemvigh-Müller og (th) Jesper Schleimann, Chief Strategy & Innovation Officer, i Nordeuropa hos SAP – ved SAP Experience Center Copenhagen.

Stiller digitale værktøjer til rådighed for kunderne

Men ud over sikre leveringer stiller Lemvigh-Müller også digitale værktøjer til rådighed for virksomhedens kunder. Derfor kan håndværkere holde styr på varerne i deres biler med hjælp af værktøj fra grossisten.

Det er en spændende digitalisering – og det er her, at it-direktør Frederik Aakerlund, spiller en central rolle i at få service, drift, hastighed og udvikling til at gå op i en højere enhed.

I denne episode af The Digital Edge kan du derfor få hovedpunkterne i Lemvigh-Müllers skalering af e-commerce, hvad det er for sigtelinjer – og hvad det betyder for kunderne, forretningen og it.

Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Chief Strategy & Innovation Officer, for Nordeuropa hos SAP.

Podcast: Du kan lytte til hele episoden med Frederik Aakerlund, IT-direktør hos Lemvigh-Müller her

 

Om podcastserien The Digital Edge

The Digital Edge er en podcast om lederskab, strategi og om at drive forretning i den hurtigt accelererende digitale tidsalder. Podcasten har to værter, Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, Chief Strategy & Innovation Officer, SAP EMEA North.

Gennem en serie af 35 minutters interviews med centrale digitale beslutningstagere undersøger vi udfordringer, muligheder og hvordan data, store ideer og nye intelligente teknologier kan forbedre vores verden og drive virksomheder frem og op forrest i det digitale felt til The Digital Edge. Podcasten optages i SAP Experience Center Copenhagen og kan høres på www.computerworld.dk/tag/the-digital-edgenews.sap.com/denmark/tags/the-digital-edge-podcast-series samt iTunes, Spreaker og OpenSAP.

Denne podcast blev oprindelig udgivet 29. juni 2022.