>

The Digital Edge (33): Kom med bag facaden i Københavns lufthavn med CIO Kenneth Lindegaard – sådan optimeres din rejse i real-tid

Podcast: De sidste par år har været interessante. Men på den lidt for spændende måde med en global pandemi med efterfølgende lokal og international nedlukning og nu en stigende inflation og en truende recession.

Og som bagtæppe til det hele: En klimakrise der kaster lange skygger ind i vores liv og verden.

Men hvis der er én virksomhed som er en slags termometer for vores omskiftelige år, så er det Københavns Lufthavne.

For når det går godt er terminalerne fyldte – og når pandemien spreder sig eller økonomien sætter tempoet ned, forsvinder rejselysten hurtigt.

Derfor har Københavns Lufthavne inden for få år både kunne sætte rekord i antallet af passagerer – for så kort efter have en dag under Corona-epidemien hvor lufthavnens mange kvadratmeter var vært for blot 484 passagerer.

Men nu er lufthavnen i gang igen. Og CIO for Københavns Lufthavne Kenneth Lindegaard er gæst i denne episode af podcasten The Digital Edge.

Foto: (tv) Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld; (m) Kenneth Lindegaard, CIO hos Københavns Lufthavne og (th) Jesper Schleimann, Chief Strategy & Innovation Officer, Nordeuropa hos SAP.

Det er i sig selv spændende. For Kenneth Lindegaard har et af de mest alsidige CIO-jobs i Danmark. Et job der blandt andet betyder at han skal understøtte så forskellige systemer som radarer og en skymåler – ved siden af de klassiske systemer som CRM, HR og ERP.

Alt sammen for at holde mini-samfundet med de 25.000 ansatte, hvoraf 2.500 arbejder for Københavns Lufthavne, i gang.

I denne episode af The Digital Edge kan du derfor komme med bag facaden og høre om:

  • Hvordan din og din bagages rejse igennem lufthavnen optimeres ved hjælp af sensorer og digitale touch-points
  • Hvad der skal til for at drive både den sikre lufthavn med de kritiske systemer og samtidig levere de løsninger der sikrer passagerer en god oplevelse gennem lufthavnen
  • Hvad det betød for it-afdelingen at der var blot 484 passager igennem lufthavnen under Corona-epidemien – når lufthavnens sikkerhedssystemer fortsat skulle drives
  • Hvordan lufthavnen anvender blandt andet Internet of Things til at optimere energiforbruget og blive en mere klimavenlig lufthavn

Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Chief Strategy & Innovation Officer, for Nordeuropa hos SAP.

Podcast: Du kan lytte til hele episoden med Kenneth Lindegaard, CIO hos Københavns Lufthavne her.

 

Om podcastserien The Digital Edge

The Digital Edge er en podcast om lederskab, strategi og om at drive forretning i den hurtigt accelererende digitale tidsalder. Podcasten har to værter, Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, Strategy & Innovation Officer, SAP EMEA North.

Gennem en serie af 35 minutters interviews med centrale digitale beslutningstagere undersøger vi udfordringer, muligheder og hvordan data, store ideer og nye intelligente teknologier kan forbedre vores verden og drive virksomheder frem og op forrest i det digitale felt til The Digital Edge. Podcasten optages i SAP Experience Center Copenhagen og kan høres på www.computerworld.dk/tag/the-digital-edgenews.sap.com/denmark/tags/the-digital-edge-podcast-series samt iTunes, Spreaker og OpenSAP.

Denne podcast blev oprindelig udgivet 27. oktober 2022.