>

The Digital Edge (5): Bjarne Schøn, VP Digital Services bygger sprit nye softwarebaserede serviceydelser hos Nilfisk – en 109 år gammel produktionsvirksomhed

Podcast: Det er 109 år siden at den første Nilfisk-støvsuger så dagens lys. Siden er verden – og den danske støvsugerproducent Nilfisk – blevet større og mere digital.

Men hvordan bliver en hæderkronet produktionsvirksomhed digital? Og hvordan går man fra produkter til services når man har mere end 100 års historie.

Det ved Bjarne Schøn, som står i spidsen for den digitale transformation af Nilfisk. Hans afdeling, kaldet Digital Service, opererer som en start up inden i den store organisation.

I tæt samspil med kerneforretningen skal Bjarne Schøn skabe nye intelligente services. Services som både Nilfisk og kunden kan udnytte til at blive mere effektive i rengøringen.

Emnerne i denne episode er:

  • Hvad er det for en digital udfordring som Nilfisk har ansat Bjarne til at løse?
  • Indsigt i Bjarne Schøns baggrund fra bl.a. Microsoft, hvor han arbejdede med innovation for Bill Gates
  • Hvordan Nilfisk er ved at bygge en “software fabrik” fra bunden midt i en klassisk produktionsvirksomhed
  • Hvordan Bjarne Schøn har grebet opgave an mht. ansatte, organisatorisk placering og ledelsesstil
  • Bjarnes gode råd til de industri- og servicevirksomheder, der skal i gang med at innovere

Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør hos Computerworld og Jesper Schleimann, Digital Transformation Officer, EMEA North hos SAP.

Podcast: Du kan lytte til hele episoden med Bjarne Schøn, VP Digital Services hos Nilfisk her.

Bemærk at podcasten er på engelsk.

Om podcast serien The Digital Edge

The Digital Edge er en podcast på engelsk om lederskab, strategi og om at drive forretning i den hurtigt accelererende digitale tidsalder. Podcasten har to værter, Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, Digital Transformation Officer, EMEA North hos SAP.

Gennem en serie af 35 minutters interviews med centrale digitale beslutningstagere undersøger vi udfordringer, muligheder og hvordan data, store ideer og nye intelligente teknologier kan forbedre vores verden og drive virksomheder frem og op forrest i det digitale felt til The Digital Edge. Podcasten optages i SAP Experience Center Copenhagen og kan høres på www.computerworld.dk/tag/the-digital-edge, www.sap.com/denmark/theedge og iTunes.

Denne podcast blev oprindelig udgivet 20. juni 2019