>

Husholdningsapparater får et solidt grundlag for innovation og vækst

Versuni, der er hjemsted for nogle af verdens mest berømte mærker inden for husholdningsapparater så som Philips Walita, L’OR Barista, Senseo, Saeco, Gaggia og Preethi, har på kun 18 måneder fået et helt nyt IT-landskab med SAP S/4HANA Cloud som et solidt fundament for innovation og vækst. Versuni gik i luften globalt 1. maj.

Da Philips solgte sin forretning for husholdningsapparater i 2021, migrerede den nye selvstændige virksomhed, nu under navnet Versuni, til et væg-til-væg SAP-miljø i 55 lande til tiden med RISE with SAP og med Tata Consultancy Services (TCS) som strategisk partner. Samarbejdet mellem Versuni, SAP og TCS blev præsenteret på SAPs årlige kundekonference SAP Sapphire i Barcelona.

“Det overordnede mål er at transformere vores organisation til at blive reelt centreret omkring livslangt engagement med vores forbrugere. Takket være de nyeste teknologier er vi i stand til at give vores forbrugere hurtigere og bedre service”, siger Corine Adams, CIO hos Versuni. “Forbrugerne er i centrum for alle vores beslutninger, og vi ønsker at omsætte deres behov til nye, innovative produkter. Derfor er det vigtigt, at vi har en god forståelse af, hvad de ønsker.”

Julia White, Chief Marketing & Solutions Officer hos SAP, Christian Klein, SAP CEO og Corina Adams, CIO hos Versuni på scenen til SAP Sapphire Barcelona.

At starte fra bunden af

Et nyt it-landskab kan give disse indsigter i forbrugernes behov, men IT-landskabet gav også Versuni en stor udfordring, ifølge Corine Adams. Inden for blot 18 måneder skulle der være et solidt fundament – et “minimum viable product” – for virksomhedens drift og fortsatte vækst. “Samtidig så vi denne udfordring som en unik mulighed for at kunne starte helt fra bunden,” siger hun. “En greenfield-tilgang gav os en unik mulighed for at implementere arbejdsprocesser og metoder, der er branchestandarder.”

“Exuviate”-programmet

For at opnå dette har Versuni lanceret programmet “Exuviate”. Det er en henvisning til den proces, hvor insekter, krybdyr og visse pattedyr smider deres gamle, for trange ham eller skal for at give plads til vækst. Programmet var baseret på principperne “SAP, medmindre” og “cloud, medmindre” og brugte RISE with SAP til at overgå til Cloud ERP. Målet er at skabe en virksomhed, der er digitalt fokuseret og driver innovation og vækst med datadrevet beslutningstagning.

“Vi har stolet på SAP i mere end 30 år, og vi kunne ikke forestille os en bedre partner til at forberede os på det næste kapitel i vores rejse”, siger Corine Adams. “Ved at bruge SAP’s suite af softwareløsninger kan vi drage fordel af integrerede end-to-end-processer, robust datahåndtering og avanceret analyse og kunstig intelligens. Disse komponenter er afgørende for at fremme innovation, driftseffektivitet og bedre dataindsigt.”

Tata Consultancy Services (TCS) blev valgt som partner til at implementere løsningen. Corine Adams siger: “TCS’ ekspertise og fleksibilitet kombineret med deres dybe forståelse af vores mission gjorde dem til den perfekte partner.”

Største program nogensinde

“Vores største udfordring var at lægge fundamentet for at drive og skalere vores virksomhed inden for en meget stram tidsramme på 18 måneder”, siger Corine Adams. “Vi udskiftede eller fjernede alle systemer fra e-mail til regnskab, fra marketing til produktion og fra forsyningskæde til kundevendte systemer. Det er det største program af sin art i verden på tværs af brancher.”

Programmet omfattede implementering af 40 nye netværk, udskiftning af 4.700 bærbare og stationære computere, 60+ nye cloud-applikationer, migrering af mere end 300 dataobjekter og redesign af 400 rapporter og 3.500 arbejdsprocesser.

Globalt go-live på én gang

I tæt samarbejde med SAP og TCS lykkedes det Versuni at gennemføre skiftet til SAP Best of Suite inden for tidsfristen. Den 1. maj 2023 gik Versuni i luften med det nye IT-miljø globalt i ét “go”. Corine Adams: “Med SAP S/4HANA Cloud, private edition som kernen i hele vores SAP-miljø er vi godt på vej til at blive den moderne virksomhed, som vi skal være.”

SAP Innovation Award 2023 vinder

Med deres forretningstransformationsprogram har Versuni vundet SAP Innovation Award 2023 i kategorien Industry Leader for den måde de har formået at drive innovation og levere løsninger, der transformerer kundeværdien.

 

Se alle nyhederne fra SAP Sapphire i denne News Guide.

Om SAP
SAP’s strategi er at hjælpe alle virksomheder med at drive en intelligent og bæredygtig virksomhed. Som verdens førende leverandør af forretningssoftware hjælper vi virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med at yde deres bedste: SAP-kunder står for 87 % af den samlede globale handel. Med vores kunstig intelligens (ML), Internet of Things (IoT) og avancerede dataanalyseværktøjer gør vi vores kunder til intelligente virksomheder. SAP hjælper med at give medarbejdere og organisationer en dyb forretningsindsigt og fremmer samarbejde, så forspringet til konkurrenterne bevares. Vi forenkler teknologien for virksomheder, så de kan bruge vores software, som de ønsker – uden afbrydelse. Med vores væg-til-væg portefølje af applikationer og services på tværs af 25 brancher samt et globalt netværk af kunder, partnere, medarbejdere og ledende eksperter gør SAP det muligt for private og offentlige kunder at drive en rentabel forretning, løbende tilpasse sig og gøre en forskel.

For mere information, besøg www.sap.com/denmark og news.sap.com/denmark.
Overblik på 1 side om SAP: SAP Corporate Fact Sheet.

Følg SAP på Twitter: @SAPNews.

SAP Press Room; press@sap.com

Pressekontakt
Ellen Vig Nelausen
SAP Nordic Integrated Communications
telefon: +45 29 23 32 34
e-mail: ellen.vig.nelausen@sap.com

Pressefoto og videoklip
Gå til www.sap.com/photos for billedmateriale og pressefotos i høj opløsning. Du kan downloade videoklip om forskellige emner på www.sap-tv.com. Herfra kan du også linke til dine egne websider, dele video via e-mail-links og abonnere på RSS-feeds fra SAP TV.