>
SAP Danmark medarbejdere samarbejder

SAP’s nye hovedkvarter er en bæredygtig investering i nutid og fremtid

Den 24. oktober 2023 åbnede SAP Danmark dørene til deres nye DGNB Guld certificerede kontorbygning i Nordhavn. Selvom bygningen er placeret kun ca. 1 km fra SAP’s tidligere lokaler, markerer flytningen et stort skridt: et skridt mod fremtidens bæredygtige arbejdsplads.

Bæredygtighed var i centrum, da SAP Danmark planlagde, hvordan deres nye kontor skulle bygges og indrettes. Og her var der både fokus på bæredygtighed i forhold til miljøet, men også SAP Danmarks 250 medarbejdere. Bygningen er ikke kun opført med bæredygtige materialer, indretningen skal også skabe plads til udvikling og kreativitet hos hver enkelt medarbejder.

“Flytningen symboliserer et ryk på meget mere end 1 km ned ad gaden. De nye lokaler er et stort skridt mod en helhedsorienteret tilgang til bæredygtighed, der ikke kun omhandler materialer, men også tilgangen til det at arbejde. Sammenlignet med for 20 år siden kunne medarbejderne dengang finde anvisninger i personalehåndbogen til, hvor de kunne finde det nærmeste rygerum, og hvordan de skulle opføre sig, når de talte i mobiltelefon,” siger Mikkel Stavnsbo, administrerende direktør i SAP Danmark, og fortsætter:

“Nu, er der gået 20 år – men det virker som meget længere tid. Vi er flyttet til en ny lokation, og her har vi bevidst valgt en personlig og hjemlig indretning, som opfordrer til samarbejde på tværs. Der er fokus på fleksibilitet og kreativitet. Bygningens tæpper er lavet af genanvendt fiskegarn, og rygning er selvsagt ikke tilladt på matriklen. Udviklingen de sidste 20 år markerer, hvor langt vi allerede er nået, og vi tror på, at vi i fremtiden kan nå endnu længere.”

SAP Danmarks nye hovedkvarter er indrettet i en personlig og hjemmelig stil.

Mpho Paie arbejder fra en af de mange mødemuligheder tilpasset forskellige behov.

Bæredygtige materialer – fra fiskegarn til vindenergi

Som verdens førende forretningssoftwarevirksomhed vil SAP være med til at lede vejen til, at flere virksomheder tager endnu mere ansvar for både nutid og fremtid. Og netop SAP’s flytning symboliserer og cementerer virksomhedens langsigtede investering i både miljø og medarbejdere.

Materialerne, SAP’s nye hovedkontor er bygget med, afspejler den investering i fremtiden, bygningen repræsenterer. SAP’s kontor, som er opført af PensionDanmark og NCC, er f.eks. bygget med mursten produceret af biogas og vindenergi, der sparer miljøet for 50 pct. CO2-udledning sammenlignet med traditionelle tegl. Derudover er langt størstedelen af vægelementerne støbt af cementtypen FutureCEM, der er skånsomt over for miljøet.

Også interiøret reflekterer SAP’s miljøansvarlige linje: Trægulvene er en sammensætning af kasserede trærester, gulvtæpperne er produceret af genanvendt fiskegarn, og belysningen på facader og i parkeringskælderen er genbrug, der tidligere har hængt i danske supermarkeder.

Barnaba Barcellona og Hans Kristian Moslund i SAP Experience Center Copenhagen.

Stefan Tarp, Jane Præst og Maria Otte Arildsen workshopper.

Fleksible arbejdsformer

Udover de fysiske rammer er medarbejderne et mindst lige så vigtigt aspekt i SAP’s bæredygtige fremtid. F.eks. er der på det nye kontor ingen faste pladser for hverken ansatte eller ledere; hver dag vælger man en ny plads.

Administrerende direktør Mikkel Stavnsbo anser medarbejdere som det absolut vigtigste aktiv, og derfor er det en ledelsesopgave at værne om dem alle.

“Min ambition er, at kombinationen af ledelse og de nye fysiske rammer vil skabe rum til både kreativitet og ikke mindst udvikling hos vores medarbejdere. Kommer vi i mål med det, er vi et skridt nærmere fremtidens bæredygtige arbejdsplads,” siger Mikkel Stavnsbo.

Hennie Hansen og Alice Areeyakun cykler mens der læses e-mails.

Aktivitetsområde med mulighed for at holde aktive pauser.

Jens Bager, Nicholas Rouse, Anette Skovgaard og Tonnie Wentzel.

Henrik Wilken og Charlotte Hedemark.

SAP Danmarks nye hovedkvarter – Marmormolen i Nordhavn

2.253 kvadratmeter fordelt på 4 etager

 • SAP’s hovedkvarter er opført af NCC og PensionDanmark
 • På 5. sal er der fælles kantine, der fokuserer på økologi og reducering af madspild
 • 139 arbejdspladser med fokus på samarbejde – heriblandt “almindelige” arbejdsstationer med hæve-sænkebord og skærm, fleksible pladser til kortere brug mellem fx møder, komfortable sofaer og barpladser.
 • 61 mødemuligheder tilpasset forskellige behov – herunder workshoplokaler, fokusrum, telefonbokse til virtuelle møder, mødekroge- og sofaer, vinduesbænke, caféer samt hvilerum, bordfodbold og aktivitetsområde med mulighed for at holde aktive pauser.
 • SAP Experience Center med visuelle demoer og showcases af brancheløsninger, nye teknologier og løsninger samt SAP Data Lab Copenhagen og SAP Lounge med plads til 60 gæster

Skånsomt byggeri: DGNB Guld certificeret

 • Bygningen er opført med fokus på social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed
 • Den er bygget med 36.000 mursten, som alle er produceret med biogas og vindenergi
 • Stenene er muret med kalkmørtel, der skåner miljøet og kan renses af, så sten og mørtel kan genbruges
 • Traditionel cement er erstattet med FutureCem, der reducerer CO2-udledningen
 • Trægulvene er sammensat af rester fra andre byggeprojekter

Nem adgang med CO2-venlig transport

 • SAP’s hovedkvarter ligger få minutters gang fra Nordhavn metro- og S-togsstation
 • Dedikeret parkeringsområde til el-cykler inklusiv opladning samt badefaciliteter
 • 18 ladestandere til elbiler i parkeringskælderen (ikke operationelle endnu)

 

Om SAP
SAP’s strategi er at hjælpe alle virksomheder med at drive en intelligent og bæredygtig virksomhed. Som verdens førende leverandør af forretningssoftware hjælper vi virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med at yde deres bedste: SAP-kunder står for 87 % af den samlede globale handel. Med vores kunstig intelligens (ML), Internet of Things (IoT) og avancerede dataanalyseværktøjer gør vi vores kunder til intelligente virksomheder. SAP hjælper med at give medarbejdere og organisationer en dyb forretningsindsigt og fremmer samarbejde, så forspringet til konkurrenterne bevares. Vi forenkler teknologien for virksomheder, så de kan bruge vores software, som de ønsker – uden afbrydelse. Med vores væg-til-væg portefølje af applikationer og services på tværs af 26 brancher samt et globalt netværk af kunder, partnere, medarbejdere og ledende eksperter gør SAP det muligt for private og offentlige kunder at drive en rentabel forretning, løbende tilpasse sig og gøre en forskel.

For mere information, besøg www.sap.com/denmark og news.sap.com/denmark.
Overblik på 1 side om SAP: SAP Corporate Fact Sheet.

Følg SAP på @SAPNews.

SAP Press Room; press@sap.com

Pressekontakt
Ellen Vig Nelausen
SAP Nordic Integrated Communications
telefon: +45 29 23 32 34
e-mail: ellen.vig.nelausen@sap.com