>

Uusi toimitusjohtaja palaa Suomen SAP:lle 10 vuoden jälkeen

SAP kertoi tänään, että Mika Tanner, 52, on uusi SAP Finlandin toimitusjohtaja. Mika Tanner palaa yhtiöön työskenneltyään 10 vuotta toimitusjohtajana SAP:n kumppanilla Bilotissa.

Kymmenen menestyksekkään vuoden jälkeen SAP:n kultakumppaniyrityksessä, Bilot Oyj:ssä, huipentuen yhtiön listaamiseen Nasdaqin First North Growth Market Finlandiin, Mika Tanner palaa Suomen SAP:lle aloittaen toimitusjohtajana 14.6.2021 alkaen.

”Oltuani vuosikymmenen SAP:n luotetun ja innovatiivisen kumppanin Bilotin ruorissa, yhtiö kehittyi hyvään iskuun, ja sen noustua liigatasolle oli ihanteellinen hetki siirtyä eteenpäin”, sanoo Mika Tanner, SAP Finlandin uusi toimitusjohtaja. ”SAP on huikea menestystarina ja yhtiöllä on pitkä historia ja kiistattomat meriitit innovoinnissa. Yhtiö on luotsannut asiakkaitaan keskustietokoneajasta integroituihin yritysohjelmistoihin ja nykyisiin kehittyneisiin pilvialustoihin. Odotan innolla paluuta SAP:lle tukemaan suomalaisia yrityksiä digitaalisessa transformaatiossa kohti edistyksellisempiä teknologioita ja kestävää kilpailuetua. Menestyviä ja vastuullisia yrityksiä yhdistävät ketterät ja integroidut liiketoimintaprosessit, maailmanluokan asiakaskokemus sekä vahva data- ja analytiikkakyvykkyys. SAP:n ratkaisujen avulla näihin on mahdollista päästä”, jatkaa Tanner.

Toimitusjohtajana Mika Tannerilla on vastuu SAP Finlandin asiakkaiden menestyksestä kaikissa SAP:n innovatiivisissa ratkaisuissa, palveluissa ja kaikilla alustoilla. Asiakkaiden menestyksen ollessa hänen ykkösprioriteettinsa, hän on ratkaisevassa roolissa ajamassa eteenpäin SAP:n uutta Business Transformation-as-a-Service “RISE with SAP” -tarjontaa ja varmistamassa suomalaisten asiakkaiden siirtymistä SAP:n älykkääseen ERP-ratkaisuun, SAP S/4HANAan.

“Innovaatioiden, teknologisen kehityksen ja liiketoimintamallien murrosten kiihtyminen tekee SAP:n ekosysteemistä ja kumppaneista entistä tärkeämpiä menestyksellemme. Olen vakuuttunut, että saamme Mika Tannerista erinomaisen johtajan, jolla on pitkän SAP-kokemuksen ja kumppanitaustan lisäksi vahvuutena pitkä ura liiketoimintajohtajana. COVID-19 on merkittävä käännekohta ja asiakkaamme pyytävät meitä auttamaan heitä innovoimaan entistä nopeammin sekä tulemaan ketterämmäksi ja joustavammaksi. Mika Tanner ja hänen organisaationsa auttavat nopeuttamaan siirtymistä pilveen varmistaen samalla, että kaikki tarvittavat ratkaisut ja palvelut ovat tukemassa heitä matkan aikana ja maaliin saavuttaessa”, sanoo Marika Auramo, SAP:n Pohjoismaiden ja Baltian toimitusjohtaja.

Mika Tanner korvaa Taira Tepposen, joka lähes 20 erittäin menestyksekkään SAP-vuoden jälkeen on päättänyt jatkaa uusien mahdollisuuksien parissa SAP:n ulkopuolella. Luonnollisesti olemme pahoillamme tästä päätöksestä, mutta kunnioitamme samalla hänen toivettaan lähteä uudelle uralle. Tämän vuoden helmikuun 8. päivän jälkeen Marika Auramo on toiminut Suomen SAP:n väliaikaisena toimitusjohtajana ja jatkaa tässä roolissa, kunnes Mika Tanner siirtyy SAP:lle 14. kesäkuuta 2021.

Alun perin Mika Tanner tuli SAP:lle myyntipäälliköksi ja hänet ylennettiin Pohjoismaiden palvelujohtajaksi vuonna 2006. Tuolloin hän vastasi SAP:n koko koulutusliiketoiminnasta Pohjoismaiden ja Baltian markkinoilla. Vuonna 2008 hän muutti Pariisiin ja otti vastaan palvelujohtajan vakanssin Ranskan ja Pohjois-Afrikan SAP:lla, kunnes hän palasi Suomeen maaliskuussa 2011 ja aloitti Bilotin toimitusjohtajana.

SAP:n Suomen tiimin johtamisen lisäksi Mika Tannerista tulee SAP:n Pohjoismaiden johtoryhmän jäsen.

SAP kertoi tänään, että Mika Tanner, 52, on uusi SAP Finlandin toimitusjohtaja.

 

Lue lisää uutisia SAP Finlandin lehdistöhuoneessa ja SAP News Centerissä.
Seuraa SAP:ia Twitterissä @sapnews.

Lisätietoja:
Taina Kaitala
Viestintätoimisto Manifesto
puh. 050 372 3406
taina.kaitala@manifesto.fi 

Ellen Vig Nelausen
SAP Nordic Integrated Communications
puh. +45 29 23 32 34
ellen.vig.nelausen@sap.com

Tietoja SAP:sta 

SAP edustaa tämän päivän kokemustaloutta, jonka osana toimivat älykkäät yritykset. SAP on yritysohjelmistojen markkinajohtaja, joka auttaa erikokoisia yrityksiä eri toimialoilla pääsemään parhaimpiin mahdollisiin tuloksiin. 77 % transaktioiden liikevaihdosta maailmassa kulkee jossakin vaiheessa SAP-järjestelmän kautta. Koneoppimis-, IoT- ja kehittyneen analytiikan teknologiamme auttavat asiakkaitamme muuntamaan liiketoimintansa älykkääksi. SAP tuo ihmisille ja organisaatioille syvää liiketoimintanäkemystä ja edistää yhteistyötä, jonka avulla ne pysyvät kilpailijoita edellä. Yksinkertaistamme teknologian yrityksille niin, että ne voivat käyttää ohjelmistojamme siten kuin haluavat – ilman katkoksia. Kattavan sovellus- ja palveluvalikoimamme avulla 25 toimialan asiakkaat voivat toimia kannattavasti, muuntautua ympäröivän maailman mukana ja saada aikaan muutoksen. Globaalilla asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden ja ajatusjohtajien verkostollaan SAP auttaa omalta osaltaan yritysten toimintaa ja ihmisten elämää. Lisätietoja www.sap.com/finland ja www.sap.com.