>

SAP Product Footprint auttaa yrityksiä laskemaan tuotteidensa hiilijalanjäljen koko arvoketjussa

SAP lanseeraa pilvipohjaisen SAP Product Footprint Management -ratkaisun, joka on suunniteltu yrityksille, jotka haluavat laskea tuotteidensa hiilijalanjäljen koko arvoketjussa. Ratkaisun avulla tuotteista saadaan entistä vastuullisempia, sillä se ottaa huomioon tuotteen koko elinkaaren ja auttaa yrityksiä raportoimaan tuotteidensa ympäristövaikutuksista viranomaisille.

SAP Product Footprint Management on osa uutta kestävän kehityksen sovellusvalikoimaa. Se tarjoaa yrityksille läpinäkyvyyttä ja mittausmahdollisuuksia koko toimitusketjun matkalta, jonka avulla yritykset voivat vähentää hiilidioksidipäästöjään ja harjoittaa kestävämpää liiketoimintaa.

”Asiakkaat ovat kaivanneet tällaista ratkaisua ja maailma yksinkertaisesti tarvitsee tätä. Yritykset haluavat tänä päivänä toimia vastuullisemmin ja kestävämmin – kestävän kehityksen tavoitteet ovat pian liiketoiminnalle yhtä tärkeitä, kuin taloudelliset tavoitteet”, sanoo SAP:n hallituksen jäsen sekä tuotekehityksestä vastaava Thomas Saueressig.

”Kun päästötiedot on sisällytetty yritysten liiketoimintaprosesseihin, johdon on helpompi ajaa läpi todellisia muutoksia ja tehdä tietoisia päätöksiä koko arvoketjun matkalta. Näin saadaan tieto todellisista päästövaikutuksista. SAP on ainutlaatuisessa asemassa ajamassa tätä muutosta yhteistyöhön perustuvien, älykkäiden ja kestävien yritysverkostojen kautta”, Thomas Saueressig jatkaa.

Eri tuotantoskenaarioiden avulla SAP Product Footprint Management laskee ympäristövaikutukset tuotteille. Se integroi dataa kaikkiin ratkaisuihin, jotka ohjaavat tuotantoprosesseja liiketoimintajärjestelmien, kuten SAP S/4HANAn, perustietojen avulla. Kakkuja valmistava yritys voi esimerkiksi valita, mistä ostaa suklaata sekä raaka-ainekustannusten, että hiilijalanjäljen perusteella.

SAP:n datapohjaisen menetelmän avulla yritykset saavat keskeistä tietoa koko arvoketjun osalta, joka mahdollistaa entistä hiilidioksiditehokkaammat liiketoimintaprosessit. Yritykset voivat jatkossa tunnistaa hiilidioksidivaikutukset ennakoivasti heti tuotteen elinkaaren alussa, eikä vasta tuotteen valmistamisen jälkeen. Lisäksi ratkaisu helpottaa tuotteiden hiilijalanjäljen hallintaa yrityksille, jotka pyrkivät avoimuuteen asiakkaidensa, toimittajiensa ja liikekumppaneidensa kanssa.

Ilmastonmuutoksen haitallisten vaikutusten torjuminen voi tulla maksamaan yrityksille jopa 120 miljardia dollaria. SAP Product Footprint Management pohjautuu SAP Business Technology Platform -alustaan ja se on suunniteltu mittaamaan ja raportoimaan kasvihuonekaasupäästöjä. Äskettäin julkaistu IDC:n tutkimus kertoo, että it-päättäjät pitävät tärkeänä talouslukujen raportoinnissa selkeää linkkiä taloudellisten ja ympäristötekijöiden välille yhdessä hiilidioksidipäästöjen vähentämisen kanssa.*

SAP on sitoutunut kestävään kehitykseen

SAP on näyttänyt esimerkkiä kestävistä liiketoimintakäytännöistä jo yli vuosikymmenen ajan. SAP on nimetty alansa johtajaksi Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseissä (DJSI) 14. peräkkäisenä vuotena. Tämän lisäksi SAP:n jäsenyys Value Balancing Alliancessa yhdessä SAP Integrated Report -raportin kanssa osoittaa, että SAP on sitoutunut integroimaan taloudelliset, sosiaaliset sekä ympäristötekijät liiketoimintapäätöstensä taustalle.

SAP on pitkään keskittynyt oman, kestävän liiketoimintaansa kehittämiseen. SAP Product Footprint Management -ratkaisun lanseeraus yhdessä WBCSD:n Pathfinder -projektin kanssa on ainutlaatuinen tilaisuus saada yritykset yhdessä vähentämään hiilidioksidipäästöjä eri arvoketjuissa ja toimialoilla, sanoo Marta Muñoz, Senior Research Manager and Lead Technology & Sustainability Practice, IDC EME.

 

*IDC, The Increasing Importance of ESG Principles for Enterprises, Doc # EUR147475621, helmikuu 2021.

 

Käy SAP:n lehdistöhuoneessa. Seuraa SAP:ia Twitterissä @sapnews.

Lisätietoja:
Taina Kaitala
Viestintätoimisto Manifesto
puh. 050 372 3406
taina.kaitala@manifesto.fi

Tietoja SAP:sta

SAP edustaa tämän päivän kokemustaloutta, jonka osana toimivat älykkäät yritykset. SAP on yritysohjelmistojen markkinajohtaja, joka auttaa erikokoisia yrityksiä eri toimialoilla pääsemään parhaimpiin mahdollisiin tuloksiin. 77 % transaktioiden liikevaihdosta maailmassa kulkee jossakin vaiheessa SAP-järjestelmän kautta. Koneoppimis-, IoT- ja kehittyneen analytiikan teknologiamme auttavat asiakkaitamme muuntamaan liiketoimintansa älykkääksi. SAP tuo ihmisille ja organisaatioille syvää liiketoimintanäkemystä ja edistää yhteistyötä, jonka avulla ne pysyvät kilpailijoita edellä. Yksinkertaistamme teknologian yrityksille niin, että ne voivat käyttää ohjelmistojamme siten kuin haluavat – ilman katkoksia. Kattavan sovellus- ja palveluvalikoimamme avulla 25 toimialan asiakkaat voivat toimia kannattavasti, muuntautua ympäröivän maailman mukana ja saada aikaan muutoksen. Globaalilla asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden ja ajatusjohtajien verkostollaan SAP auttaa omalta osaltaan yritysten toimintaa ja ihmisten elämää. Lisätietoja www.sap.com/finland ja www.sap.com.