>

SAP tuo IBM Watsonin tekoälyn ratkaisuihinsa

SAP ja IBM sulauttavat IBM Watsonin teknologian SAP:n ratkaisuihin. Näin SAP:n asiakkaat saavat käyttöönsä uusia tekoälypohjaisia toimintoja ja automaatiota, jotka helpottavat innovointia, lisäävät tehokkuutta ja parantavat käyttäjäkokemusta SAP:n sovellusvalikoimassa.

SAP käyttää IBM Watsonia digitaalisen assitentin apuna SAP Startissa, joka tarjoaa yhtenäisen pääsyn SAP:n pilviratkaisuihin. SAP Startin avulla käyttäjät voivat etsiä, käynnistää ja käyttää vuorovaikutteisesti SAP Cloudin ja SAP S/4HANA Cloudin pilviratkaisuissa tarjottuja sovelluksia. SAP Startin uudet tekoälyominaisuudet on suunniteltu lisäämään tuottavuutta, ja ne perustuvat IBM:n asiantuntemukseen, läpinäkyvyyteen ja datan tietosuojaperiaatteisiin.

”Yhteistyö IBM:n kanssa on SAP:lle virstanpylväs, joka tarjoaa asiakkaillemme paremman käyttökokemuksen, nopeamman päätöksenteon ja oivalluksia, jotka auttavat heitä muuttamaan liiketoimintaprosessejaan. Tuomme yhä enemmän tekoälyä, koneoppimista ja muita älykkäitä teknologioita SAP:n ratkaisuihin, mikä siivittää yhteiset asiakkaamme parempiin liiketoiminnan tuloksiin. Yhdessä äskettäisen Red Hat Enterprise Linuxin laajennetun käytön kanssa tämä uutinen on hyvä esimerkki siitä, miten 50 vuotta kestänyt kumppanuus yhtiöiden välillä jatkaa vahvistumistaan ja vie toimialaa eteenpäin”, sanoo Christian Klein, SAP:n toimitusjohtaja ja johtoryhmän jäsen.

SAP Startin uudet digitaalisen assistentin ominaisuudet tulevat osaksi SAP:n ratkaisuja, ja auttavat johtajia ja työntekijöitä saamaan vastauksia kysymyksiinsä. Automatisoimalla ja nopeuttamalla yleisimpiä tehtäviä ne on suunniteltu siten, että tuottavuus paranee ja henkilöstö voi keskittyä strategiseen työhönsä.

SAP Startin avulla asiakkaat voivat hyödyntää päätöksenteossa tekoälyä ja koneoppimista datan poimimisessa erilaisista tietolähteistä ja vastata käyttäjien kysymyksiin. IBM:n teknologia on jo tällä hetkellä saatavilla SAP Concurin TripIt-mobiilisovelluksessa, jossa noin 13 miljoonaa käyttäjää saa tekoälyyn perustuvaa säätietoa ennen matkojaan ja niiden aikana.

IBM tarjoaa markkinoiden johtavia tekoälyominaisuuksia Watson-tuotteillaan, joita käyttää yli 100 miljoonaa käyttäjää 20 eri toimialalla. Lisäksi SAP ja IBM Consulting tukevat yhteisiä asiakkaitaan 25 toimialaratkaisulla, jotka käyttävät IBM Watsonia yhdessä SAP Business Technology Platformin (SAP BTP) kanssa ja auttavat asiakkaita esimerkiksi vähittäiskaupan, valmistusteollisuuden ja energia-alan toimialoilla nopeuttamaan liiketoimintansa transformaatiota ja käyttämään dataa päätösten tekemiseen.

”IBM ja SAP tekevät yhteistyötä, jotta yritykset voivat hyödyntää tekoälyn voimaa kilpailuedun hankkimiseksi uusilla ja mielenkiintoisilla tavoilla. Tuomme IBM Watsonin tehokkaat, enterprise-tasoiset tekoälyominaisuudet SAP:n johtavaan ERP-alustaan, jotta yritykset voivat parantaa asiakaskokemusta, lisätä tuottavuutta ja vauhdittaa kasvuaan”, IBM:n hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Arvind Krishna sanoo.

Sen lisäksi, että SAP ja IBM sulauttavat IBM Watsonin tekoälyominaisuudet SAP:n ratkaisuihin, SAP ja IBM tekevät yhteistyötä generatiivisen tekoälyn ja suurten kielimallien parissa, joiden tavoitteena on tarjota johdonmukaista jatkuvaa oppimista ja automaatiota SAP:n tehtäväkriittisten sovellusten pohjalta.

 

Käy SAP:n lehdistöhuoneessa. Seuraa SAP:ia Twitterissä @sapnews.

Lisätietoja:
Taina Kaitala
Viestintätoimisto Manifesto
puh. 050 372 3406
taina.kaitala@manifesto.fi

Tietoja SAP:sta
SAP:n strategiana on auttaa yrityksiä toimimaan vastuullisesti ja älykkäästi. Yritysohjelmistojen markkinajohtajana SAP auttaa erikokoisia yrityksiä eri toimialoilla pääsemään parhaimpiin mahdollisiin tuloksiin. SAP:n asiakkaat synnyttävät 87 prosenttia globaalista kaupasta. Koneoppimis-, IoT- ja kehittyneen analytiikan teknologiamme auttavat asiakkaitamme muuntamaan liiketoimintansa älykkääksi. SAP tuo ihmisille ja organisaatioille syvää liiketoimintanäkemystä ja edistää yhteistyötä, jonka avulla ne pysyvät kilpailijoita edellä. Yksinkertaistamme teknologian yrityksille niin, että ne voivat käyttää ohjelmistojamme siten kuin haluavat ilman pelkoa disruptiosta. Kattavan sovellus- ja palveluvalikoimamme avulla yritykset ja julkiset organisaatiot 25 eri toimialalla voivat toimia kannattavasti, muuntautua ympäröivän maailman mukana ja edistää muutosta. Globaalilla asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden ja ajatusjohtajien verkostollaan SAP auttaa ihmisten elämää ja maailmaa toimimaan paremmin.
Lisätietoja www.sap.com/finland ja www.sap.com.