>
marketing digitale transformatie marketing

De winnende go-live: Direct, zonder omwegen en zónder IT

Digitale transformatie? Je had het goed in de gaten: we zitten in een stroomversnelling. En de nasleep van de crisis zorgt ervoor dat we samen nog wel even blijven accelereren. Moeiteloos kunnen schakelen: juist nu wordt het een essentiële concurrentievoorsprong. Je moet steeds sneller en zonder problemen live kunnen en er rust een grote verantwoordelijkheid op de schouders van marketeers om de gewenste resultaten onder de streep te krijgen én om steeds meer met steeds minder voor elkaar te krijgen.

Nog dichter bij je klant? Sneller winst maken

Het goede nieuws? Krachtige en effectieve strategieën om meer winst te maken zijn er genoeg. En als je de juiste technologieën voor je laat werken, bereik je dat snel en gemakkelijk, zónder de inzet van een IT-afdeling. Want crisis of niet, op marktveranderingen wil je direct en zonder omwegen kunnen inspelen. Zo weet je niet alleen je klanten te vinden (waar en wanneer dan ook); je businessdoelstellingen haal je snel, feilloos en zonder omwegen. Staat je nieuwe campagne al in de steigers? Ready, set, go(-live)!

Real-time synchronisatie, een slim platform in no-time

Snel live gaan betekent dat je snel kan inspelen op de behoeftes van je klanten en je zo slim doelstellingen kan bereiken. Met SAP Emarsys Customer Engagement bouw je binnen de kortste keren platforms en campagnes waarmee je aan de slag kan. Zo zet je in op real-time synchronisatie tussen je meest relevante datasets, zodat je klanten telkens weer de meest up-to-date informatie ontvangen en tóch nog eens een tweede keer nadenken over bijvoorbeeld dat achtergelaten boodschappenmandje (en dat kan jou dan weer zo’n 40 tot 60% meer omzet opleveren). En het hoeft niet bij e-mails te blijven. Met behulp van een slim e-commerceplatform bouw je ook zonder problemen pop-ups in je website die je klanten een seintje geven wanneer het erop lijkt dat ze van een aankoop af gaan zien. In no-time inzicht, waardoor je je functionaliteiten snel inricht om in directe verbinding met je klanten te staan. Handig! En slim.

Goed getimede marketingkeuzes en optimale klantloyaliteit

Loyaliteit is gestoeld op voorspelbaarheid. Dat die achtergelaten winkelmandjes slecht nieuws zijn, weet je als retail professional als geen ander. Sterker nog; elke websitebezoeker, emailontvanger of socialmediavolger die nog géén eerste aankoop gedaan heeft, is een verliesmaker. Hoe kom je nou toch dichter bij die (nieuwe) klanten? We kennen allemaal de campagnemogelijkheden om een verlaten transactie nieuw leven in te blazen. En niet zonder reden: dat ene, attente mailtje naar je sitebezoekers, een paar minuten nadat ze je webshop verlaten hebben, werkt. Mits je snel handelt tenminste. Dicht bij de klant staan, heeft alles te maken met anticiperen op wensen en verwachtingen. Kies voor een solution waarmee je accurate voorspellingen doet over hoe en wanneer klanten het liefst worden aangesproken. Doordat je snel weet waar je op inspeelt, maak je snel keuzes en overzie je met één klik je strategische opties.

Slimmer live gaan, je bent er met SAP Emarsys

Met SAP Emarsys ga je sneller (en slímmer) live dan je concurrentie. Je klantervaring wordt beter en is eenduidig op alle kanalen en apparaten, waardoor je intelligente, automatische en real-time omnichannelcampagnes kan uitvoeren. Je onderneemt actie op basis van inzicht in je klanten en hun koopgewoontes en je zet eenvoudig meer dan 40 strategieën uit om je klantenbetrokkenheid te verbeteren. Je vergroot de customer life time value met slim geïntegreerde loyalty-programma’s. Je marketingafdeling? Of je er nu een team op hebt zitten, of het zelf doet: telkens weer ben je positief verrast door de integratie van strategische maatstaven die laten zien hoe je omzet groeit. Slim aan de slag. Zonder omwegen. Met SAP Emarsys ben je er al.

Lees de gratis whitepaper voor 15 concrete tips