>
ecommerce

Aanpassingsvermogen on point? Sneller live met een perfecte omnichannelstrategie

Snel schakelen. We moesten er allemaal aan geloven tijdens én na de crisis. En dat gebeurde op verschillende manieren. Waar de ene retailer met een brickandmortarstrategie net te kort schoot en zich niet snel genoeg kon aanpassen aan de gedwongen sluitingen, probeerde de ander snel live te gaan met een extra webshop met nieuwe producten die op dat moment relevant en noodzakelijk waren. De vraag naar een oplossing waarmee je makkelijk en zonder omwegen inspeelt op veranderingen in de markt nam toe. Het antwoord? Snel kunnen schakelen met omnichannel-klantervaringen voor snelle omzet en slimme resultaten.

Compleet inzicht, volledige controle over de klantreis

De vraag naar specifieke producten (zoals bijvoorbeeld mondkapjes, sneltests en paracetamol) nam de afgelopen twee jaar in hoog tempo toe. De behoefte aan een sterke omnichannelstrategie was plotseling relevanter dan ooit. De nieuwe situatie vroeg om oplossingen waarmee je niet alleen snel en schaalbaar kan inzetten op veranderingen in de markt, maar die ook nog eens slimme manieren boden om nóg dichter bij de klant te komen. En dat dat verder gaat dan wat de huidige situatie van ons vraagt, zie je nu al terug in de markt. Volledige controle over de klantreis en mogelijkheden om snel live te gaan? Dat wil je altijd, ook als er geen pandemie gaande is.

Optimaal e-commerce platform met customer engagement? Leer van Joy!

Eén van de bedrijven die tijdens de crisis snel moest schakelen, is het Zweedse kledingmerk Joy, die volledig overstapte naar een online shopomgeving (maar nog wel experimenteert met pop-up winkels en events). De marketing- en salesafdeling van Joy kan nu niet alleen sneller schakelen, sneller proposities testen en sneller live gaan, er kan bijvoorbeeld ook slim gewerkt worden met socialsellingcampagnes, algoritmisch bereik en kunstmatige intelligentie. Zo verkoopt Joy slim en snel en is het eenvoudiger om klantbeloftes in te lossen. Met agile bestellingenmanagement winkelen klanten met gemak en dankzij low- en no-code tools is op en afschalen geen enkel probleem.

Slimme bouwstenen, snel proposities testen: zonder omwegen live

Joy transformeerde de omnichannelstrategie met een slimme combinatie van SAP Upscale Commerce met SAP Emarsys. Met SAP Upscale bouw je snel en zonder problemen: je concurrentie ben je ver voor met instapklare opties en bouwstenen waarmee je direct van start kan. Je schaalt op wanneer je een mogelijkheid ziet voor een nieuwe verkoopstrategie en je zorgt er met AI voor dat je klanten kunnen rekenen op die relevantie ervaringen die ze verdienen.

Propositie testen voor een nieuw product? Controleren of en hoe je doelgroep reageert op jouw nieuwe webshop? Met SAP Upscale zijn je klanten het centrale punt in je strategieën.

Omdat Upscale midmarket-friendly is ingericht, past het perfect bij kleine tot middelgrote bedrijven en organisaties, maar bij eventuele groei of uitbreiding schaal je zonder problemen op. Een webshop waarop shoppers vaker browsen dan de zoekfunctie gebruiken? SAP Upscale biedt een architectuur die past bij wat jouw klanten willen. Zo creëer je een perfecte winkelervaring voor je klanten in een kwestie van dagen en optimaliseer je je winstoogmerk.

Meer weten?

Bekijk de webcast en laat je inspireren door Joy