>

Chris Berry återvänder som vd för SAP Svenska

Chris Berry utnämns till vd för SAP Svenska från den 1 september 2021. Det blir andra gången gillt för den erfarne chefen som redan ledde SAP:s svenska affärsverksamhet under åren 2015-2018. Nu återvänder han till vd-rollen, när nuvarande vd Per Alm, som innehaft sin tjänst sen 2019, fortsätter sin karriär inom SAP:s regionala verksamhet i Norra Europa (EMEA North).

Som vd för SAP Svenska blir Chris medlem i SAP:s nordiska ledningsgrupp och kommer även parallellt fortsätta som försäljningschef för Sverige tills vidare. SAP Svenska hör till SAP:s kundregion Norden & Baltikum, som omfattar de åtta länderna Sverige, Danmark, Finland, Norge, Estland, Lettland, Litauen och Island och som idag leds av danska Helle Dochedahl.

Med 30 år inom mjukvarubranschen och som inbiten affärssystemexpert är Chris Berry stolt över att återigen få ansvaret för den svenska SAP-verksamheten, som fortsätter att vara framgångsrik:

– Norden & Baltikum är en erkänt innovativ region där inte bara utvecklingen mot digitalisering går snabbare än i många andra regioner men företagen, framförallt de svenska, har ett öppet sinne för vilka nya möjligheter som uppstår när företag kan bygga och expandera sin verksamhet i digitala nätverk, både inom och utom den egna firman. Dit går utvecklingen just nu med stormsteg, och just där har SAP sin styrka tillsammans med de enskilda affärsområdes- och branschlösningarna. Det är en omvälvande tid inom IT-branschen just nu och jag ser det som nöje att få fler svenska företag att upptäcka och omsätta denna superkraft i större omfattning, säger Chris Berry.

Om SAP

SAP:s strategi är att hjälpa varje företag att fungera mer intelligent. Som marknadsledande inom företagsmjukvara hjälper vi företag av alla storlekar och inom alla branscher: 77 procent av världens transaktionsbaserade omsättning går genom ett SAP-system. Vår teknik för maskininlärning, sakernas internet (IoT) och avancerad analys gör att våra företagskunder kan skapa intelligenta verksamheter. SAP hjälper enskilda personer och organisationer att få djupa affärsinsikter och underlättar samarbete som vässar deras konkurrensförmåga. Vi förenklar tekniken så att kunderna kan använda vår programvara när och hur de själva vill – utan avbrott. Vår heltäckande svit av applikationer och tjänster gör att företag och offentliga verksamheter inom 25 olika branscher över hela världen kan vara lönsamma, hela tiden anpassa sin verksamhet och göra skillnad.

Med ett globalt nätverk av kunder, partner, anställda och experter bidrar SAP till en fungerande värld och att göra människors liv bättre. Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.