>

Alla kan bli apputvecklare – med SAP:s nya kodfria AI-verktyg

SAP presenterar i dag nya produkter och tjänster som gör att lekmannautvecklare och avancerade användare lättare kan bidra till tekniska framsteg på jobbet. Pandemin har lyft fram bristen på utbildad arbetskraft som en av de största utmaningarna för företag runt om i världen. Enligt IDC kommer bristen på heltidsarbetande utvecklare öka från 1,4 miljoner 2021 till 4 miljoner 2025.

Bland nyheterna från SAP finns nya verktyg, integrationer, inbyggd AI och utbildningsprogram för att hjälpa kunder med nya tekniska kunskaper som behövs för att gå över till molnet.

Lanseringen gjordes på SAP TechEd, SAP:s globala utvecklarkonferens, som äger rum på nätet mellan den 16 och 18 november 2021.

– Framtiden ligger i molnet för alla våra kunder och partner över hela världen. Att få tillgång till rätt medarbetare med den kunskap som behövs för att bidra kan vara en utmaning. De verktyg och program som SAP presenterar i dag kommer att vara till stor hjälp för både lekmannautvecklare och proffsutvecklare, säger Juergen Mueller, CTO och styrelsemedlem på SAP.

DHL utvecklar utan kod med SAP AppGyver

SAP visade också en ny möjlighet att utveckla applikationer helt utan kodSAP Business Technology Platform (SAP BTP). Genom kodfri utveckling och automatisering med SAP AppGyver, förbättrad utveckling med begränsad kod i SAP Business Application Studio och möjlighet till förhandsvisning av SAP Process Automation, får kunderna nya sätt att dra nytta av sina tekniskt intresserade medarbetare – oavsett om de arbetar på IT-avdelningen eller inte.

Logistikföretaget DHL använder SAP AppGyver för att digitalisera processer och effektivisera de anställdas hantering av alla fordon.

– Med SAP AppGyver skapade vi en mobilapp på iOS och Android för att bättre hantera skaderapporter för våra lastbilar och släp över hela Europa. Appen hjälpte oss att öka tillförlitligheten i rapporteringen samtidigt som inspektionerna blev mer bekväma för anställda ute på fältet, säger Ilari Aarikka, Director Trailer Pool & Fleet på DHL.

48 timmar med innehåll på SAP TechEd 2021
Registrera dig här för att följa med på ett event med över 100 seminarier, mer än 25 workshops, 8 teknikspår och 48 timmar med kontinuerliga teknikdiskussioner på Channel 1.

SAP TechEd News Guide 2021

För mer information om nyheter från SAP TechEd, besök: http://sap.com/teched-news-guide

Om SAP

SAP:s strategi är att hjälpa varje företag att fungera mer intelligent och hållbart. Som marknadsledande inom företagsmjukvara hjälper vi företag av alla storlekar och inom alla branscher: SAP:s kunder står för 87 procent av världens globala handel. Vår teknik för maskininlärning, sakernas internet (IoT) och avancerad analys gör att våra kunder kan skapa intelligenta verksamheter. SAP hjälper medarbetare och organisationer att få djupa affärsinsikter och underlättar samarbete så att de behåller försprånget till konkurrenterna. Vi förenklar tekniken så att kunderna kan använda vår programvara som de själva vill – utan avbrott. Våra heltäckande applikationer och tjänster för 25 olika branscher gör att företag och offentliga verksamheter över hela världen kan vara lönsamma, hela tiden anpassa sin verksamhet och göra skillnad. Med ett globalt nätverk av kunder, partner, anställda och experter bidrar SAP till en fungerande värld och att göra människors liv bättre.

Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.