>

Tarento ny säljpartner i Sverige för SAP:s affärssystem i molnet

IT-konsultbolaget Tarento utökar nu sitt samarbete med SAP genom att bli ny säljpartner i Sverige mot medelstora företag. Tarento ska hjälpa kunderna med det molnbaserade affärssystemet SAP Business ByDesign – och dessutom tillföra skräddarsydda lösningar som är unika för varje företag.

– Tarento har varit en regional servicepartner till SAP och hjälpt kunderna med innovationsledda initiativ och att driva digitalisering. Detta tillsammans med att vi hjälper företag att utveckla sina affärssystem och få ut mer av sin data ger oss en unik position inom digital transformation. SAP är en global ledare inom molnbaserade affärssystem och tekniska plattformar. Som ny säljpartner kommer vi kunna bidra ännu mer till att kunderna får ett maximalt värde av sina IT- och affärsinvesteringar, säger Rahul Karnawat, CEO för Tarento i Norden.

Tarento grundades 2009 som ett dotterbolag till Connecta och 2014 blev man en del av Acando Group. Sedan 2016 är Tarento ett fristående konsultbolag med rötterna i både Norden och Indien.

Tarento har varit servicepartner till SAP i över fyra år och har stor erfarenhet av SAP Business Technology Platform (BTP). Det är en av världens största innovationsplattformar som hjälper kunderna att automatisera sina affärsprocesser och integrera tekniska system med varandra.

Den erfarenheten vill man nu använda sig av i den nya rollen som säljpartner för det molnbaserade affärssystemet SAP Business ByDesign. Till det lägger Tarento kundanpassade lösningar ovanpå standardsystemen med applikationer för bland annat intelligent dokumenthantering, leverantörsportaler och skräddarsydda lösningar för masterdatahantering.

Om Tarento:

Vi är ett nordiskt och indiskt företag med kontor i Stockholm, Helsingfors, Bergen och Bangalore. Bolaget grundades i Sverige 2009 och har i dag cirka 500 anställda och över 100 kunder i Europa, mellanöstern, Indien, USA och Australien. Mer information finns på www.tarento.com.

Om SAP:

SAP:s strategi är att hjälpa varje företag att fungera mer intelligent och hållbart. Som marknadsledande inom företagsmjukvara hjälper vi företag av alla storlekar och inom alla branscher: SAP:s kunder står för 87 procent av världens globala handel. Vår teknik för maskininlärning, sakernas internet (IoT) och avancerad analys gör att våra kunder kan skapa intelligenta verksamheter. SAP hjälper medarbetare och organisationer att få djupa affärsinsikter och underlättar samarbete så att de behåller försprånget till konkurrenterna. Vi förenklar tekniken så att kunderna kan använda vår programvara som de själva vill – utan avbrott. Våra heltäckande applikationer och tjänster för 25 olika branscher gör att företag och offentliga verksamheter över hela världen kan vara lönsamma, hela tiden anpassa sin verksamhet och göra skillnad. Med ett globalt nätverk av kunder, partner, anställda och experter bidrar SAP till en fungerande värld och att göra människors liv bättre.

Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.