>

Microsoft väljer RISE with SAP för att driva affärsinnovation

Microsoft har valt lösningen RISE with SAP på Microsoft Cloud och flyttar därmed alla sina SAP-affärssystem till SAP S/4HANA Cloud, private edition.

RISE with SAP gör att Microsoft snabbare kan införa nya funktioner och ny teknik – och att verksamheten drivs på en flexibel molnlösning som integreras med befintliga molnlösningar från SAP.

Microsoft är den första leverantören av publika moln som internt använder RISE with SAP för att förändra sina stora SAP-affärssystem. Beslutet bygger på att Microsoft redan använder en stor mängd SAP-lösningar som SAP SuccessFactors, SAP Integrated Business Planning for Supply Chain, SAP Business Technology Platform och andra SAP-lösningar som körs på Microsoft Azure.

– Målet är att förenkla och påskynda vår egen resa till SAP S/4HANA Cloud. Att modernisera komplexa SAP-system är viktigt för oss och för många av våra kunder. Genom att utnyttja styrkorna hos RISE with SAP-lösningen på Azure får vi den flexibilitet och smidighet som behövs för att snabbt leva upp till interna behov och dela erfarenheten med våra kunder, säger Charlotte Yarkoni, VD för Commerce + Ecosystems på Microsoft.

SAP har också flyttat flera av sina affärskritiska IT-system till Microsoft Azure som är en öppen och flexibel molnbaserad plattform. Som ett led i denna förändring och för att bli ännu mer effektiva kommer SAP att optimera IT-driften för vissa kritiska interna affärssystem enligt samma modell som används för RISE with SAP-lösningen på Microsoft Azure.

– Microsofts övergång till RISE with SAP är ett tecken på engagemanget och styrkan i SAP:s och Microsofts fortsatta partnerskap. Tillsammans vill vi förenkla kundernas resa till molnet med hjälp av SAP S/4HANA Cloud på Microsoft Azure. På liknande sätt har SAP optimerat kritiska interna affärssystem som körs på Microsoft Azure så att vi kan dra fördel av ökad säkerhet, flexibilitet och skalbarhet. Vi kommer att ta tillvara dessa lärdomar och dela dem med våra kunder, säger Florian Roth, Chief Digital and Information på SAP.

SAP och Microsoft har ett mångårigt samarbete kring innovation och utveckling. De är också kunder till varandra och använder varandras produkter.

Läs mer från Microsoft: RISE with SAP on the Microsoft Cloud: A Year in Review.

Om SAP

SAP:s strategi är att hjälpa varje företag att fungera mer intelligent och hållbart. Som marknadsledande inom företagsmjukvara hjälper vi företag av alla storlekar och inom alla branscher: SAP:s kunder står för 87 procent av världens globala handel. Vår teknik för maskininlärning, sakernas internet (IoT) och avancerad analys gör att våra kunder kan skapa intelligenta verksamheter. SAP hjälper medarbetare och organisationer att få djupa affärsinsikter och underlättar samarbete så att de behåller försprånget till konkurrenterna. Vi förenklar tekniken så att kunderna kan använda vår programvara som de själva vill – utan avbrott. Våra heltäckande applikationer och tjänster för 25 olika branscher gör att företag och offentliga verksamheter över hela världen kan vara lönsamma, hela tiden anpassa sin verksamhet och göra skillnad. Med ett globalt nätverk av kunder, partner, anställda och experter bidrar SAP till en fungerande värld och att göra människors liv bättre.

Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.


För mer information, (för journalister):
SAP Ulrika Wass, Nordic & Baltic Head of Communications, ulrika.wass@sap.com, +46 73827 1074 (CET)
Mikael Westmark, Westmark Information AB, mikael@westmark.se, +46 707 33 98 10 (CET)