>

Antti Soini ny vd för SAP Svenska när Chris Berry snart går i pension

SAP Svenskas vd Chris Berry kommer lämna företaget till hösten, när han går i pension. Antti Soini har utnämnts som hans efterträdare och kommer officiellt att tillträda den 1 oktober 2022. Under övergångstiden kommer Antti, som för närvarande är försäljningsdirektör på SAP Svenska, arbeta nära Chris och successivt ta över vd-rollen. Precis som Chris kommer Antti att rapportera till chefen för SAP Norden och Baltikum, Helle Dochedahl.

IT-chefsveteranen Chris Berry har varit vd för SAP Svenska i två omgångar: mellan 2015 och 2018 och nu sedan hösten 2021. Han har framgångsrikt inspirerat många svenska företag på deras digitaliseringsresa och utvidgat SAP:s erbjudande inom plattforms- och datadrivet ERP i molnet, något som han tidigare kallat SAP:s superkraft.

Antti Soini med finsk bakgrund och hemma i Stockholm, har varit 14 år på SAP.  När han väl tar över vd-rollen kommer han att förstärka utvecklingen av SAP Svenskas verksamhet till att genom färdiga tjänstepaket förenkla för företag att innovera och integrera sina molntjänster för olika branscher och affärsområden.

– Det är en stor ära att få möjlighet att leda SAP:s verksamhet i Sverige. Vi har en organisation med erfarna och talangfulla medarbetare och jag kommer att arbeta hårt för att vi ska fortsätta vara ett företag för alla. Jag ser också fram emot att arbeta nära våra svenska kunder, tillsammans med våra partner, så att de kan vara innovativa och dra full nytta av molnet, säger Antti.

Antti kommer också ha ett större fokus på hur SAP utrustar företag för att mäta och exekvera hållbara affärer längs hela värdekedjan, något som enligt honom är ett måste för att företag ska kunna skapa tydliga effekter från sitt eget hållbarhetsarbete och samverka med andra företag.

Om SAP

SAP:s strategi är att hjälpa varje företag att fungera mer intelligent och hållbart. Som marknadsledande inom företagsmjukvara hjälper vi företag av alla storlekar och inom alla branscher: SAP:s kunder står för 87 procent av världens globala handel. Vår teknik för maskininlärning, sakernas internet (IoT) och avancerad analys gör att våra kunder kan skapa intelligenta verksamheter. SAP hjälper medarbetare och organisationer att få djupa affärsinsikter och underlättar samarbete så att de behåller försprånget till konkurrenterna. Vi förenklar tekniken så att kunderna kan använda vår programvara som de själva vill – utan avbrott. Våra heltäckande applikationer och tjänster för 25 olika branscher gör att företag och offentliga verksamheter över hela världen kan vara lönsamma, hela tiden anpassa sin verksamhet och göra skillnad. Med ett globalt nätverk av kunder, partner, anställda och experter bidrar SAP till en fungerande värld och att göra människors liv bättre.

Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.

För mer information, kontakta:

Ulrika Wass
Head of Nordic & Baltic Communications, SAP
+46 73 827 1074
ulrika.wass@sap.com

Mikael Westmark
Presskontakt, Westmark Information
+46 707 339810
mikael@westmark.se