>

SAP startar nordiskt partnerprogram för att hitta nya talanger

Bristen på IT-kompetens blir allt större och de långsiktiga effekterna kommer att påverka hela samhället. SAP har därför startat ett nordiskt partnerprogram för att hitta och utbilda nya och befintliga talanger på SAP:s partnerföretag.

Bland de första företagen som deltar i programmet finns Accenture, CGI, Deloitte, NTT, Pearl, Stretch, PwC och Capgemini. Målet är att på ett år få fram minst 250 nya certifierade IT-experter – och den första kullen tar sin examen under oktober.

– Bara inom SAP:s ekosystem i Norden behöver vi tusentals nya IT-experter och det nya partnerprogrammet är en viktig del i att minska kunskapsgapet. Försäljningen går mycket bra, inte minst i molnet, men vi ser ännu fler möjligheter att växa med fler talanger som kan hjälpa kunderna med ny teknik, säger Karima Johansson, partneransvarig för SAP i Norden och Baltikum.

Den nya satsningen ”Partner Talent Initiative” är ett komplement till andra SAP-aktiviteter för att hitta ny kompetens, bland annat samarbeten med olika tekniska universitet i Norden.

Utbildningen sker virtuellt och deltagarna får gå en tvåmånaders heltidsutbildning inom teknikområden för till exempel bokföring och ekonomi, leveranskedjor och HR-lösningar. Efter certifieringen väntar en anställning på partnerföretaget.

Programmet vänder sig till i stort sett alla typer av SAP-partner och responsen har varit mycket bra.

– De letar förtvivlat efter rätt resurser och det händer att de är tvungna att tacka nej till nya uppdrag. Kunderna å sin sida kämpar med att underhålla och köra sina system så vi är helt klart på rätt väg, säger Karima Johansson.

Ett liknande SAP-partnerprogram genomförs samtidigt i bland annat Storbritannien och Irland. Läs även mer här: Partner Talent Initiative

Deltagande nordiska SAP-partner: Accenture, CGI, Deloitte,  Fujitsu, NTT DATA Business Solutions, Pearl Group, Stretch, PwC, The Tech Collective, KMD, Implement Consulting Group, Bouvet Norge, Capgemini Finland Oy, Pearl Sverige AB, Capgemini Sverige AB.