>

SAP lanserar SAP Build som gör användarna till low-codeutvecklare – och utbildar två miljoner utvecklare till 2025 i samarbete med Coursera

Under den pågående TechEd-konferensen lanserades SAP Build – ett nytt kraftfullt erbjudande för att underlätta nästa våg av affärstransformation.

SAP Build är en plattform för low code-utveckling som gör att affärsanvändare får tillgång till SAP-teknik och de processer, data och sammanhang som de behöver för att fatta smartare beslut och driva innovation. Low-codesatsningen gör att användare utan djupa tekniska kunskaper kan skapa och utveckla företagsapplikationer, automatisera processer och designa webbplatser med enkel dra-och-släpp-teknik.

– SAP Build sammanför världens mest kraftfulla affärsapplikationer med en plattform som är gjord för affärsanvändare. I en tid med stora förändringar gör SAP Build och partnerskapet med Coursera så att kunderna kan framtidssäkra sin verksamhet och få ut mesta möjliga av sina teknikinvesteringar, säger Juergen Mueller, SAP Chief Technology Officer och medlem av Executive Board.

Med SAP Build kan affärsanvändarna dra nytta av allt som ingår i SAP:s Business Technology-plattform. Användare kan enkelt integrera system, intelligent övervaka, analysera och automatisera processer och bygga applikationer – allt utan att behöva flytta sin data till ett externt system.

Med SAP Signavio får SAP Build-användare också en djup insyn i sina processer så att de vet vad de ska fokusera på för att uppnå största möjliga effekt när de utvecklar och automatiserar. Mer än 275 000 processreferenspunkter från 4 000 kunder och 1 300 användningsspecifika arbetsflöden och automatiseringar gör att användare omedelbart kan utnyttja hela spektrumet av det affärskunnande som är inbyggt i SAP:s plattform. Och det nya SAP Builders-programmet hjälper användare att snabbt komma i gång och få kontakt med andra användare via nätutbildningar och forum för att dela erfarenheter med varandra.

100 miljoner affärsanvändare är utvecklare inom tio år

– Med tanke på att efterfrågan på moderna digitala lösningar är större än professionella utvecklares förmåga att tillhandahålla dem, tror vi på IDC att affärsanvändare i allt större utsträckning kommer att behöva vara involverade i att skapa digitala lösningar för att lösa viktiga affärsutmaningar, säger Arnal Dayaratna, forskningschef inom mjukvaruutveckling på IDC.

– IDC förväntar sig att mer än 100 miljoner affärsanvändare över hela världen kommer att vara inblandade i produktionen av digitala lösningar under de kommande tio åren. SAP Build-plattformen och verktygen för low-codeutveckling gör att användarna snabb kan bygga och utveckla digitala lösningar i stor skala, fortsätter han.

SAP Build har redan gett resultat.

– Tack vare SAP Build kunde vi enkelt bygga en bättre upplevelse för våra kunder samtidigt som vi dramatiskt minskade våra utvecklingskostnader med 90 procent. Jag kunde snabbt bygga en applikation för att förbättra vårt kundreferensprogram som kommer att öka kundnöjdheten, säger Spencer Cook, XM Advocates Lead på Qualtrics som är experter på användarupplevelser.

Stöttar två miljoner professionella utvecklare

I takt med att varje företag blir ett teknikföretag, vill SAP också premiera de färdigheter och insikter som endast professionella utvecklare kan leverera. SAP åtar sig därför att höja kompetensen hos två miljoner utvecklare över hela världen fram till 2025 genom att tredubbla sina kostnadsfria utbildningserbjudanden på SAP Learning-site. Det görs i samarbete med den världsledande inlärningsplattformen Coursera för att hjälpa människor att påbörja en karriär inom SAP-ekosystemet och stötta områden med stort teknikbehov.

– Jag är glad över att SAP nu lanserar ett yrkescertifikat på grundnivå hos Coursera. Det är framtaget för elever med olika bakgrunder och ingen högskoleexamen eller branscherfarenhet krävs. Eleverna förbereds för arbetsroller på ingångsnivå inom några av de mest efterfrågade områdena. Genom samarbetet med SAP kan vi nu öka tillgången på kompetens och utöka de ekonomiska möjligheterna för alla, säger Jeff Maggioncalda, CEO på Coursera.

Dessa lanseringar är några av de som presenterades på TechEd-konferensen. Alla med syftet att hjälpa kunder och partner att fortsätta driva de transformationer de behöver för att fortsätta vara framgångsrika. Från en helt ny webbplats för företagsappar som ökar produktiviteten i molnet till innovationer med hjälp av intelligenta SAP-applikationer, SAP Digital Supply Chain-lösningar och SAP-lösningar för hållbarhet. Läs mer i SAP:s TechEd 2022 Nyhetsguide.

 

Om SAP

SAP:s strategi är att hjälpa varje företag att fungera mer intelligent och hållbart. Som marknadsledande inom företagsmjukvara hjälper vi företag av alla storlekar och inom alla branscher: SAP:s kunder står för 87 procent av världens globala handel. Vår teknik för maskininlärning, sakernas internet (IoT) och avancerad analys gör att våra kunder kan skapa intelligenta verksamheter. SAP hjälper medarbetare och organisationer att få djupa affärsinsikter och underlättar samarbete så att de behåller försprånget till konkurrenterna. Vi förenklar tekniken så att kunderna kan använda vår programvara som de själva vill – utan avbrott. Våra heltäckande applikationer och tjänster för 25 olika branscher gör att företag och offentliga verksamheter över hela världen kan vara lönsamma, hela tiden anpassa sin verksamhet och göra skillnad. Med ett globalt nätverk av kunder, partner, anställda och experter bidrar SAP till en fungerande värld och att göra människors liv bättre.

Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.

 

Presskontakt:

Ulrika Wass
Head of Nordic & Baltic Communications, SAP
+46 73 827 1074
ulrika.wass@sap.com