>

Dryckesjätten Diageo gör sin största teknikinvestering för att standardisera och affärsutveckla globalt

Diageo, den brittiska tillverkaren av Guinness, Smirnoff och Johnnie Walker, har inlett ett samarbete inom affärsutveckling med SAP och IBM som konsultpartner. Projektet sträcker sig över fem år och är företagets största investering någonsin i teknik och tjänster. Målet med samarbetet är att designa och förbättra Diaegos affärsprocesser och göra verksamheten mer effektiv i de 180 länder där bolaget är verksamt.

Diageo går nu över till en molnbaserad modell, RISE with SAP S/4HANA Cloud, för att förenkla och integrera sin IT-infrastruktur.

Den fem år långa satsningen kommer att förändra Diageos arbete på flera sätt:

  • Avancerade lösningar för arbetsflöden gör att ordrar kan spåras i realtid över hela världen samtidigt som kundernas engagemang ökar och kundservicen förbättras.
  • Med en enskild plattform kan Diageo förenkla sin tekniska supportmodell och sitt IT-landskap. Det blir enklare för bolaget att göra affärer och utvecklas i takt med ändrade konsumenttrender och nya behov på marknaden.
  • Programmet kommer att förändra Diageos resultatrapportering och ge nya möjligheter till försäljning och tillväxt.
  • Digitaliseringen av kontroll och regelefterlevnad kommer att göra verksamheten mer motståndskraftig, uthållig och anpassningsbar när förutsättningarna på marknaden ändras.

– Samarbetet med IBM och SAP är ett led i vår pågående satsning på digital transformation. Vi vill göra det enklare för oss att möta våra globala konsumenters och kunders behov. Det kommer att ge oss helt nya insikter att agera och förbättra vår datakapacitet för att kunna fortsätta växa, samtidigt som vi kan bli mer effektiva i vår dagliga verksamhet, säger Lavanya Chandrashekar, CFO på Diageo.

– För att lyckas i dagens konsumentvarubransch måste man kunna hantera oförutsägbara leveranskedjor, pågående makroekonomisk volatilitet och ligga steget före när kundkraven ändras. Diageo är en ledande varumärkesbyggare och vi är stolta över att kunna hjälpa dem att bygga en mer motståndskraftig verksamhet. Satsningen kommer att leda till förbättrad kundupplevelse och göra att de snabbt kan anpassa sig efter ändrade marknadsbehov och förverkliga sin vision att revolutionera konsumentvarubranschen, säger Scott Russell, Executive Board Member, Customer Success på SAP.

Om Diageo 

Diageo är en global ledare inom alkoholdrycker med en omfattande samling sprit- och ölvarumärken som Johnnie Walker, Crown Royal, J&B- och Buchanan-whisky, Smirnoff, Cîroc- och Ketel One-vodka, Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray och Guinness.

Diageo är ett globalt företag och våra produkter säljs i mer än 180 länder runt om i världen. Bolaget är noterat på både London Stock Exchange (DGE) och New York Stock Exchange (DEO). För mer information om Diageo, våra medarbetare, våra varumärken och verksamhet, besök oss på www.diageo.com. Besök Diageos globala samlingsplats för ansvarsfullt drickande, www.DRINKiQ.com för information, initiativ och sätt att dela bästa praxis.
Celebrating life, every day, everywhere.

Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.

Om SAP

SAP:s strategi är att hjälpa varje företag att fungera mer intelligent och hållbart. Som marknadsledande inom företagsmjukvara hjälper vi företag av alla storlekar och inom alla branscher: SAP:s kunder står för 87 procent av världens globala handel. Vår teknik för maskininlärning, sakernas internet (IoT) och avancerad analys gör att våra kunder kan skapa intelligenta verksamheter. SAP hjälper medarbetare och organisationer att få djupa affärsinsikter och underlättar samarbete så att de behåller försprånget till konkurrenterna. Vi förenklar tekniken så att kunderna kan använda vår programvara som de själva vill – utan avbrott. Våra heltäckande applikationer och tjänster för 25 olika branscher gör att företag och offentliga verksamheter över hela världen kan vara lönsamma, hela tiden anpassa sin verksamhet och göra skillnad. Med ett globalt nätverk av kunder, partner, anställda och experter bidrar SAP till en fungerande värld och att göra människors liv bättre.

Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.

För mer information, kontakta:

Ulrika Wass
Head of Nordic & Baltic Communications, SAP
+46 73 827 1074
ulrika.wass@sap.com

Mikael Westmark
Presskontakt, Westmark Information
+46 707 339810
mikael@westmark.se