>

Fitcoin – bränn kalorier och tjäna digitala mynt

Fitcoin är en ny web3-startup från Benelux där användarna tjänar digitala mynt när de ägnar sig åt fysisk aktivitet och mentalt välbefinnande. Tekniken bygger på krypto, gamification och NFT-integration och den tekniska plattformen är SAP Business Technology Platform. Nu satsar man på den amerikanska marknaden och startar ett pilotprojekt tillsammans med UC Davis som är en del av University of California.

Samarbetet med Fitcoin presenterades under det årliga eventet SAP Sapphire.

– Över hela världen behöver våra kunder satsa på innovation för att vara fortsatt framgångsrika och motverka marknadsförändringar, skiftande regelsystem och kompetensbrist. De samarbeten som vi presenterat under SAP Sapphire visar den roll som vår banbrytande tekniska plattform spelar för att hjälpa våra kunder – oavsett om det handlar om att automatisera analysarbete, förenkla en teknisk plattform eller förbättra kundernas och medarbetarnas upplevelser, säger Christian Klein, CEO på SAP.

Bakom Fitcoins pilotprojekt i Kalifornien står det nederländska moderbolaget It’s My Life och delägaren och konsultbolaget Xtra-Advice. De samarbetar med SAP lokalt för att få den tekniska infrastrukturen på plats och kommer att mäta resultatet med hjälp av anonymiserade data och SAP Analytics Cloud.

Fitcoin har sin bas främst i Benelux och används i mer än 200 organisationer, institutioner och kommuner som Wageningen University och Deloitte i Nederländerna. Eindhoven Vitaal Foundation använder plattformen för att uppmuntra invånare i ett fokusområde att träna.

Fitcoins koncept är smart och innovativt. Användare får digitala mynt (FitCoins) via en app på sin smartphone genom att träna, ta promenader, cykla eller genom att delta i workshops och sportaktiviteter. Sedan byter man ut sina sparade mynt mot hälsosamma belöningar som man väljer ur Fitcoin-katalogen.

Vilka belöningar det kan handla om bestämmer organisationen själv. Det kan vara en hälsosam lunch eller teaterbiljetter, men också en donation till välgörenhet eller nyttiga livsmedel, frukt och grönsaker från stormarknaden.

Se alla nyheterna från SAP Sapphire i denna News Guide

Dutch Vitality Platform with SAP Analytics Cloud Boosts Physical and Mental Well-Being | NL

 

Om SAP

SAP:s strategi är att hjälpa varje företag att fungera mer intelligent och hållbart. Som marknadsledande inom företagsmjukvara hjälper vi företag av alla storlekar och inom alla branscher: SAP:s kunder står för 87 procent av världens globala handel. Vår teknik för maskininlärning, sakernas internet (IoT) och avancerad analys gör att våra kunder kan skapa intelligenta verksamheter. SAP hjälper medarbetare och organisationer att få djupa affärsinsikter och underlättar samarbete så att de behåller försprånget till konkurrenterna. Vi förenklar tekniken så att kunderna kan använda vår programvara som de själva vill – utan avbrott. Våra heltäckande applikationer och tjänster för 25 olika branscher gör att företag och offentliga verksamheter över hela världen kan vara lönsamma, hela tiden anpassa sin verksamhet och göra skillnad. Med ett globalt nätverk av kunder, partner, anställda och experter bidrar SAP till en fungerande värld och att göra människors liv bättre.

Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.

SAP Press Room; press@sap.com

 

Presskontakt
Ulrika Wass
SAP Head of Nordic & Baltic Communications
telefon: +46 73 827 1074
e-mail: ulrika.wass@sap.com

Pressfoto och video
Gå till www.sap.com/photos for bildmaterial och pressfoto med hög upplösning.Du kan ladda ner video om olika ämnen på www.sap-tv.com. Härifrån kan du också länka till dina egna webbsidor, dela video via Epost länkar och prenumerera på RSS feeds från SAP TV.