>

BCG og SAP samarbejder om at gøre virksomheder bæredygtige

Konsulentfirmaet Boston Consulting Group (BCG) indgår partnerskab med SAP om et fælles tilbud inden for bæredygtig virksomhedstransformation. Det vil sætte virksomheder i stand til at måle den forretningsmæssige værdi af deres bæredygtighedsindsats, fastsætte de rigtige klimaambitioner og udarbejde realistiske og håndterbare bæredygtighedsplaner.

Det nye partnerskab vil gøre det muligt for virksomheder at bruge teknologi til at håndtere deres CO2-aftryk og imødekomme både stigende krav fra investorer og stadig strengere regler. Undersøgelser fra analysefirmaet IDC viser, at bæredygtighed er blevet virksomhedernes højeste prioritet.

– Ifølge en nyere IDC-undersøgelse mener tre fjerdedele af de ledere, der beskæftiger sig med bæredygtighed i deres virksomheder, at faktorer som miljø, socialt ansvar og ledelse (ESG) er vigtige for virksomhedens forretningsværdi. BCG og SAP er begge på forkant med at tilbyde deres kunder konkrete løsninger til bæredygtig virksomhedstransformation. Dette nye samarbejde vil yderligere hjælpe it-købere med at bruge teknologi strategisk til at nå deres bæredygtighedsmål,” siger Björn Stengel, global leder af IDC’s bæredygtighedsforskning.

Tre nøgleområder for grøn omstilling

SAP og BCG tilbyder markedsledende løsninger på tre områder, der er afgørende for en vellykket virsomhedstransformation – strategi, ændring af forretningsmodel og teknologisk innovation. Virksomheder vil bl.a. kunne:

  • Integrere førende CO2-sporing, -måling og -intelligens i deres kerneforretning og strategiske beslutningstagning. Dette vil blive opnået gennem en kombination af to markedsledende løsninger i BCG’s CO2 AI og SAP Product Footprint Management.
  • Få hjælp til at opnå forsyningskæder uden affald gennem løsninger, der evaluerer potentialet for cirkularitet i en virksomheds portefølje under hensyntagen til hele forsyningskæden og produktporteføljen. Den er baseret på BCG’s CIRCelligence- og SAP Responsible Design and Production-løsninger.
  • Brug en holistisk styrings- og rapporteringsløsning, der understøttes af SAP Sustainability Control Tower-løsningen og BCG’s Compliance Target Operating Model. Løsningerne hjælper med at sikre transformation med fokus på forretningsværdi og overholdelse af lovgivningen.

– Bæredygtige virksomheder skaber positive effekter for fremtidige generationer, men ingen organisation kan nå sine bæredygtighedsmål alene. Arbejdet kræver koordinering på tværs af værdikæden, og det er her, at SAP’s partnerskab med BCG spiller en vigtig rolle. Ved at kombinere BCG’s ekspertise, værktøjer og tjenester med SAP’s teknologi får virksomhederne den gennemsigtighed, de data og den strategiske vejledning, de har brug for,” siger Christian Klein, CEO og medlem af SAP’s bestyrelse.

– Jeg er overbevist om, at en organisations miljøpåvirkning snart vil være lige så vigtig for interessenterne som dens finansielle resultater. De virksomheder der hurtigst har tilpasset sig en bæredygtig forretningsmodel har oplevet konkurrencefordele på op til 15 år og en markedspræmie på 10 procent. Nu ser vi en enorm mulighed for virksomheder i hele verden. Partnerskabet med SAP gør det muligt for vores kunder at transformere sig i et hidtil uset tempo,” slutter Christoph Schweizer, CEO for BCG.

Tilbuddet om bæredygtig virksomhedstransformation fra BCG og SAP er tilgængeligt for udvalgte kunder lige nu og forventes at blive lanceret bredere i 3. kvartal 2022.

 

Om SAP
SAP’s strategi er at hjælpe alle organisationer med at blive en intelligent virksomhed. Som verdens førende leverandør af forretningssoftware hjælper vi virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med at yde deres bedste: SAP-kunder står for 87 % af den samlede globale handel. Med vores kunstig intelligens (ML), Internet of Things (IoT) og avancerede dataanalyseværktøjer gør vi vores kunder til intelligente virksomheder. SAP hjælper med at give medarbejdere og organisationer en dyb forretningsindsigt og fremmer samarbejde, så forspringet til konkurrenterne bevares. Vi forenkler teknologien for virksomheder, så de kan bruge vores software, som de ønsker – uden afbrydelse. Med vores væg-til-væg portefølje af applikationer og services på tværs af 25 brancher samt et globalt netværk af kunder, partnere, medarbejdere og ledende eksperter gør SAP det muligt for private og offentlige kunder at drive en rentabel forretning, løbende tilpasse sig og gøre en forskel.

For mere information, besøg www.sap.com/denmark, news.sap.com/denmark eller se SAP Corporate Fact Sheet.

Besøg SAP News Center. Følg SAP på Twitter på @SAPNews.

Pressefoto og videoklip
Gå til www.sap.com/photos for billedmateriale og pressefotos i høj opløsning. Du kan downloade videoklip om forskellige emner på www.sap-tv.com. Herfra kan du også linke til dine egne websider, dele video via e-mail-links og abonnere på RSS-feeds fra SAP TV.

Pressekontakt
Ellen Vig Nelausen
SAP Nordic Integrated Communications
telefon: +45 29 23 32 34
e-mail: ellen.vig.nelausen@sap.com

SAP Press Room; press@sap.com