>

SAP og Unilever arbejder med blockchain for at reducere regnskovsrydning ifm. palmeolie

SAP og Unilever har lanceret et GreenToken by SAP pilotprojekt. Målet er at øge sporbarheden og synligheden af Unilevers globale forsyningskæde for palmeolie ved hjælp af blockchain-teknologi.

Råvarer som f.eks. palmeolie er ofte en blanding af fysisk identiske råvarer fra både verificerede bæredygtige og ikke-verificerede kilder i den første del af forsyningskæden. Som følge heraf er oprindelsesoplysningerne enten skjult eller gået tabt.

Unilever har nu gennemført en vellykket koncepttest i Indonesien og har brugt GreenToken til at indkøbe mere end 188.000 tons oliepalmefrugter. Løsningen gjorde det muligt for Golden Agri-Resources og andre Unilever leverandører at oprette såkaldte tokens, der viser palmeoliens materialestrøm gennem hele forsyningskæden og registrerer de unikke egenskaber, der er forbundet med oliens oprindelse.

– Med GreenToken ønsker vi at give samme sporbarhed og synlighed i forsyningskæden for løs vægt råvarer, som du får ved at scanne en stregkode eller QR-kode på et hvilket som helst forbrugerprodukt. Med vores løsning kan virksomheder redegøre for den procentdel af de palmeolieprodukter, de har købt, der har en bæredygtig oprindelse, og derefter spore olien hele vejen til slutproduktet,” siger Nitin Jain, medstifter og general manager af GreenToken by SAP-løsningen.

– Teknologi er en vigtig del af at øge synligheden og gennemsigtigheden i vores egne forsyningskæder for palmeolie. Ved at deltage i dette pilotprojekt sammen med SAP og Unilever har vi fået nyttig viden om, hvordan man med succes kan dele information mellem forskellige aktører i forsyningskæden,” siger Anita Neville, Sustainability and Communications Manager hos Golden Agri-Resources.
GreenToken-løsningen gør det muligt for Unilever at spore, verificere og rapportere i næsten realtid om palmeoliens oprindelse og vej gennem dens lange og komplekse forsyningskæder.

– Unilever har som mål at opnå en forsyningskæde uden afskovning inden 2023. Med blockchain-teknologi kan virksomheder som vores spore deres forsyningskæder for at sikre, at de varer, vi køber, respekterer mennesker og miljø. De resultater, vi har set i vores pilotprojekt med GreenToken by SAP, har været lovende. Det er blevet den seneste byggesten i vores teknologibaserede strategi for at sikre en mere sporbar og gennemsigtig forsyningskæde,” siger Dave Ingram, indkøbschef hos Unilever.