>

The Digital Edge (35 – del 2): Torben Ruberg: “Hvordan følger man med, når man selv er en teknologisk dinosaur?”

Digitalisering er blevet hvermandseje – og forretningens viden om og forventninger til it er historisk stort. Det har skabt kæmpe forventninger til it-lederne. Hør hvordan Satair CIO Torben Ruberg arbejder med forventninger – og hans gode råd er til andre it-ledere.

Alle vil have digitalisering. Og mens det er ofte usikkert hvad digitalisering er, så er det it-ledere, der skal levere på de store forventninger i samarbejde med forretningen.

Det ved Torben Ruberg som i mere end 20 år har arbejdet som CIO. I mange år som CIO hos for Falck. Så for Mærsk Tankers og nu det seneste år hos SATAIR.

Undervejs er Torben Ruberg blevet kåret som Årets CIO og har de seneste år også delt ud af sin store viden og erfaring som medlem af Statens It-råd, der risikovurdere statens store it-projekter.

Foto: (tv) Jesper Schleimann, Chief Strategy & Innovation Officer, i Nordeuropa hos SAP; (m) Torben Ruberg, CIO hos Satair og (th) Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld.

I denne episode af podcasten The Digital Edge fortæller Torben Ruberg, med udgangspunkt i sin store erfaring, om:

  • Hvor finder Torben Ruberg sin inspiration som it-leder i en tid hvor de fleste teknologier er opfundet længe efter han forlod skolen
  • At der er stor forskel på at skabe digital forretning og så digitalisere det eksisterende
  • Hvordan forretningens viden om it er blevet meget bedre – og hvordan man som it-leder arbejder med det nye forhold. Men også hvorfor Torben Ruberg holder fast på at ”digitalisering er blevet demokratiseret, det er governance ikke.”
  • Hvad Torbens gode råd er til andre it-ledere og hvordan han fokuserer på hvad han selv kan give videre som it-leder

Denne episode af anden del af The Digital Edges samtale med Torben Ruberg. I første del taler Torben og værterne om de konkrete forventninger til den moderne CIO. Du kan finde første episode her.

Dine værter er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Chief Strategy & Innovation Officer, for Nordeuropa hos SAP.

Podcast: Du kan lytte til episoden (del 2) med Torben Ruberg, CIO hos Satair her

 

Om podcastserien The Digital Edge

The Digital Edge er en podcast om lederskab, strategi og om at drive forretning i den hurtigt accelererende digitale tidsalder. Podcasten har to værter, Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, Strategy & Innovation Officer, SAP EMEA North.

Gennem en serie af ca. 30 minutters interviews med centrale digitale beslutningstagere undersøger vi udfordringer, muligheder og hvordan data, store ideer og nye intelligente teknologier kan forbedre vores verden og drive virksomheder frem og op forrest i det digitale felt til The Digital Edge. Podcasten optages i SAP Experience Center Copenhagen og kan høres på www.computerworld.dk/tag/the-digital-edgenews.sap.com/denmark/tags/the-digital-edge-podcast-series samt iTunes, Spreaker og OpenSAP.

Denne podcast blev oprindelig udgivet 15. december 2022.