>

SAP præsenterer nye indbyggede AI-funktioner på SAP Sapphire

SAP Sapphire konferencen i Orlando, Florida annoncerede SAP innovationer og partnerskaber, der gør virksomheder i stand til at tackle en usikker fremtid med større selvtillid.

“I en verden præget af turbulente markeder, skiftende lovgivning og kritisk mangel på kompetencer fortsætter kunderne med at henvende sig til SAP for at få de forretningsløsninger, de har brug for til at løse deres mest presserende problemer,” siger SAP’s administrerende direktør Christian Klein. “De innovationer, som vi annoncerer på SAP Sapphire, trækker på vores rige arv af ansvarligt udviklet, banebrydende virksomhedsteknologi, der er designet med årtiers branche- og forretningsprocesekspertise for at sikre, at vores kunder trives, både i dag og i fremtiden.”

AI bygget til virksomheder

Her i begyndelsen af denne nye AI-æra styrker SAP sit fokus på at indbygge stærke AI-funktioner på tværs af softwareporteføljen f.eks. innovationer i SAP Business AI der personliggør kundeengagementet, gør indkøb mere produktivt og udvider organisationers muligheder for at finde og udvikle kritiske talenter på tværs af hele deres arbejdsstyrke. Kunderne kan bruge SAP Business AI i forvisning om at det er bygget etisk ansvarligt.

SAP trækker også på styrken af sit store partner økosystem til fordel for kunderne. Den 15. maj annoncerede vi det næste skridt i SAP’s løbende samarbejde med Microsoft, hvor vi anvender det nyeste inden for virksomhedsklar generativ AI-innovation til at hjælpe med at løse kundernes mest grundlæggende forretningsudfordringer.

SAP og Microsoft vil samarbejde om at integrere af SAP SuccessFactors-løsninger med Microsoft 365 Copilot og Copilot in Viva Learning samt Microsofts Azure OpenAI Service for at få adgang til stærke sprogmodeller, der analyserer og genererer naturligt sprog. Integreringerne vil muliggøre nye medarbejderoplevelser, der er designet til at forbedre den måde, hvorpå organisationer tiltrækker, fastholder og uddanner deres medarbejdere.

Forbedring af synlighed, ydeevne og resultater i Cloud ERP med SAP Business AI

Virksomheder kræver agilitet for at bevare deres konkurrencedygtighed i et marked i konstant forandring. I Cloud ERP-produktporteføljen leverer SAP ny AI-aktiveret funktionalitet, der hjælper teams i hele virksomheden med nemt at foregribe og håndtere ændringer, hvilket fører til bedre synlighed, produktivitet og resultater.

SAP Business AI hjælper f.eks. finansteams med at kontrollere omkostninger og reducere risici ved at gøre det muligt at identificere og reagere hurtigt på ændringer i kundetilfredsheden. Vores nye SAP Business AI-funktion, intelligent indsamling, er tilgængelig i dag i SAP S/4HANA Cloud. Den hjælper inkassospecialister med at forudsige risikoen for forsinket betaling på en faktura og bedre prioritere, hvilke kunder der skal følges op på.

Vi bruger også SAP Business AI til at hjælpe salgsteams med at bruge mere tid på deres kunder. Med automatisk udfyldelse af salgsordrer, vores kommende innovation i SAP S/4HANA Cloud, udfyldes komplekse salgsordredokumenter automatisk, hvilket sparer sælgerne for manuel ordreindtastning og muliggør hurtigere ordrebehandling. Denne funktionalitet vil være tilgængelig senere i år.

SAP Business AI gør forsyningskæderne mere robuste ved at hjælpe SAP-kunder med at forudsige, forberede sig på og reagere hensigtsmæssigt på efterspørgsel, der hurtigt udvikler sig. SAP Extended Warehouse Management introducerer i dag en intelligent slotting-funktion, der bruger AI til at foreslå, hvordan man kan optimere organisationen af lager samt lager- og genopfyldningsprocesser baseret på et produkts egenskaber, efterspørgsel eller prognoser.

Vi anvender også generativ AI i SAP Transportation Management. Denne funktion, som kombinerer SAP’s dokumentbehandlingsløsning med generativ AI, hjælper SAP-kunder i bil- og fremstillingsindustrien med at øge nøjagtigheden af leverancer af fragtordrer. Generativ AI gør det ikke kun muligt for løsningen at automatisere manuelle kontroller af varemodtagelser og følgesedler, men fremskynder også time-to-value uden at kunderne behøver at investere i dedikerede træningsdata eller dokumentskabeloner. Denne funktionalitet vil være tilgængelig i 4. kvartal 2023.

Se alle nyhederne fra SAP Sapphire i denne News Guide

 

Om SAP

SAP’s strategi er at hjælpe alle virksomheder med at drive en intelligent og bæredygtig virksomhed. Som verdens førende leverandør af forretningssoftware hjælper vi virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med at yde deres bedste: SAP-kunder står for 87 % af den samlede globale handel. Med vores kunstig intelligens (ML), Internet of Things (IoT) og avancerede dataanalyseværktøjer gør vi vores kunder til intelligente virksomheder. SAP hjælper med at give medarbejdere og organisationer en dyb forretningsindsigt og fremmer samarbejde, så forspringet til konkurrenterne bevares. Vi forenkler teknologien for virksomheder, så de kan bruge vores software, som de ønsker – uden afbrydelse. Med vores væg-til-væg portefølje af applikationer og services på tværs af 25 brancher samt et globalt netværk af kunder, partnere, medarbejdere og ledende eksperter gør SAP det muligt for private og offentlige kunder at drive en rentabel forretning, løbende tilpasse sig og gøre en forskel.

For mere information, besøg www.sap.com/denmark og news.sap.com/denmark.
Overblik på 1 side om SAP: SAP Corporate Fact Sheet.

Følg SAP på Twitter: @SAPNews.

SAP Press Room; press@sap.com

Pressekontakt
Ellen Vig Nelausen
SAP Nordic Integrated Communications
telefon: +45 29 23 32 34
e-mail: ellen.vig.nelausen@sap.com

Pressefoto og videoklip
Gå til www.sap.com/photos for billedmateriale og pressefotos i høj opløsning. Du kan downloade videoklip om forskellige emner på www.sap-tv.com. Herfra kan du også linke til dine egne websider, dele video via e-mail-links og abonnere på RSS-feeds fra SAP TV.