>

SAP gør alle softwareudviklere til generative AI-udviklere

SAP lancerer nyheder inden for generativ AI-applikationsudvikling og vektor-databasekapaciteter samt nye AI læringsmuligheder for softwareudviklere

SAP TechEd 2023 i Bangalore, Indien, annoncerede SAP en række nyheder inden for generativ AI-funktionalitet, der har til formål at give softwareudviklere på alle niveauer mulighed for at tager deres virksomheder med ind i AI-tidsalderen.

“Nutidens dynamiske teknologi- og forretningslandskab betyder, at alle udviklere bliver nødt til  blive AI-udviklere,” siger Jürgen Müller, Chief Technology Officer og medlem af direktionen i SAP. “De nyheder, vi lancerer på TechEd, fra AI-infused pro-code-værktøjer til en one-stop-shop til at skabe generative AI-udvidelser og applikationer på SAP Business Technology Platformen (BTP), sikrer, at udviklerne i stormens øje af AI-revolutionen har de ressourcer, de har brug for til at forandre den måde, virksomheder kører på.”

Effektivt samarbejde mellem professionelle og ikke-professionelle udviklere er afgørende for at virksomheden kan opnå reel forretningsværdi gennem generativ AI. SAP lancerer derfor SAP Build Code-løsninger, som strømliner samarbejdet med forretningseksperter, der bruger de low-code SAP Build-løsninger, SAP lancerede på TechEd 2022. SAP Build Code er bygget specifikt til SAP-applikationer og SAPs økosystem og tilbyder AI-drevne produktivitetsværktøjer til udviklere og er optimeret til Java- og JavaScript-udvikling. SAP Build Code drager også fordel af SAP’s nye generative AI copilot Joule – AI assistenten, der virkelig forstår forretningen – for yderligere at øge produktiviteten og indbygge kodegenereringsfunktioner til datamodelering, applikationslogik og testscripts.

Gode data er grundlaget for god AI, og SAP HANA Cloud tilføjer nu nye vektordatabasefunktioner uden ekstra omkostninger. Vektordatabaser håndterer ustrukturerede data – såsom tekst, billeder eller lyd – for at give langtidshukommelse og bedre kontekst til AI-modeller. Det gør det nemt at finde og hente lignende objekter hurtigt. For eksempel kan brugere søge efter leverandører baseret på sproget i deres kontrakter og nemt undersøge betalingshistorik og spore individuelle ordrer. Disse værdifulde nye vektordatabasefunktioner forbedrer interaktionen mellem store sprogmodeller og en organisations forretningskritiske data og giver SAP-udviklere muligheden for at kunne levere hidtil usete niveauer af dataindsigt inden for en sikker, privat ramme, der bruger branchespecifikke kundedata til at reducere hallucinationer.

AI Foundation, en ny one-stop-shop for udviklere til at skabe AI- og generative AI-drevne udvidelser og applikationer på SAP BTP, vil yderligere øge udviklernes indflydelse og effektivitet. AI Foundation indeholder alt, hvad udviklere skal bruge for at bygge forretnings AI-værktøjer på SAP BTP – fra AI-tjenester, der er klar til brug, og adgang til de bedste store sprogmodeller til vektordatabasefunktioner og AI-runtime og livscyklusstyring.

Den hastige teknologiske innovation har øget den globale efterspørgsel efter dygtige udviklere – og SAP øger derfor også udbuddet af uddannelse og træning tilsvarende. Som en del af SAPs commitment til at opkvalificere to millioner udviklere inden 2025 og supplere gratis AI-træning, der allerede er tilgængeligt, lancerede SAP i dag en ny rollebaseret certificering og gratis læringsressourcer til back-end-udviklere, der bruger ABAP Cloud-udviklingsmodellen (ABAP er SAPs programmeringssprog). De to nye uddannelsesressourcer, der dækker ABAP-udviklingsværktøjer på SAP BTP og SAP S/4HANA, er tilgængelige på SAP Learning-sitet. De er designet til agil og cloud-kompatibel forretningstransformation og giver udviklere færdigheder i at bygge cloud udvidelser, der er i overensstemmelse med SAP’s strategi om at holde den digitale kerne ren.

SAP har tilsluttet sig Stanford Institute for Human-Centered AI’s (HAI) Corporate Affiliate Program. Forskere og ingeniører hos SAP vil samarbejde med Stanfords akademiske miljø, herunder forskningsfakulteter og studerende, med fokus på skæringspunktet mellem generativ AI og forretning.

For detaljer om alle nyheder på SAP TechEd 2023, besøg venligst vores nyhedsguide her.

Besøg SAP’s nyhedscenter. Følg SAP på @SAPNews.

Om SAP

SAP’s strategi er at hjælpe alle virksomheder med at drive en intelligent og bæredygtig virksomhed. Som verdens førende leverandør af forretningssoftware hjælper vi virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med at yde deres bedste: SAP-kunder står for 87 % af den samlede globale handel. Med vores kunstig intelligens (ML), Internet of Things (IoT) og avancerede dataanalyseværktøjer gør vi vores kunder til intelligente virksomheder. SAP hjælper med at give medarbejdere og organisationer en dyb forretningsindsigt og fremmer samarbejde, så forspringet til konkurrenterne bevares. Vi forenkler teknologien for virksomheder, så de kan bruge vores software, som de ønsker – uden afbrydelse. Med vores væg-til-væg portefølje af applikationer og services på tværs af 26 brancher samt et globalt netværk af kunder, partnere, medarbejdere og ledende eksperter gør SAP det muligt for private og offentlige kunder at drive en rentabel forretning, løbende tilpasse sig og gøre en forskel.

For mere information, besøg www.sap.com/denmark og news.sap.com/denmark.
Overblik på 1 side om SAP: SAP Corporate Fact Sheet.

Pressekontakt
Ellen Vig Nelausen
SAP Nordic Integrated Communications
telefon: +45 29 23 32 34
e-mail: ellen.vig.nelausen@sap.com

Pressefoto og videoklip
Gå til www.sap.com/photos for billedmateriale og pressefotos i høj opløsning. Du kan downloade videoklip om forskellige emner på www.sap-tv.com. Herfra kan du også linke til dine egne websider, dele video via e-mail-links og abonnere på RSS-feeds fra SAP TV.