>

SAP och Microsoft i utökat samarbete – integrerar Microsoft Teams i SAP:s lösningar

SAP och Microsoft integrerar nu Microsoft Teams med SAP:s portfölj av intelligenta lösningar.

Man är också överens om att utöka det strategiska samarbetet för att påskynda möjligheten att kunna arbeta med SAP S/4HANA på Microsoft Azure. Målet med samarbetet är att göra det enklare för kunderna att använda molnlösningar.

– Nya sätt att arbeta, samarbeta och interagera förändrar helt våra verksamheter. Genom att integrera Microsoft Teams i vår lösningsportfölj kan vi ta samarbetet till nästa nivå, tillsammans skapa framtidens arbete och låta det friktionsfria företaget bli verklighet. Vårt partnerskap med Microsoft är fokuserat på att hela tiden gynna kundernas affärer. Ett naturligt steg är därför att utöka kopplingen till Azure, säger Christian Klein, SAP:s CEO och styrelseledamot.

Mycket har förändrats det senaste året när allt mer av arbetet har blivit virtuellt och användningen av Microsoft Teams har ökat. Därför bygger SAP och Microsoft nya lösningar som integrerar Microsoft Teams med SAP-lösningar som SAP S/4HANA, SAP SuccessFactors och SAP Customer Experience. Alltsammans för att underlätta innovation och samarbete, öka medarbetarnas produktivitet och engagemang och stödja global tillväxt. Lösningarna ska finnas tillgängliga i mitten av 2021.

– Behovet av digital transformation har aldrig varit så tydligt som nu. Med den samlade kraften hos våra lösningar Azure och Teams tillsammans med SAP:s system, hjälper vi fler organisationer att använda sig av molnet. Då kan de snabbare förnya och anpassa sig till nya förhållanden, säger Microsofts CEO Satya Nadella.

Företagen utökar också sitt befintliga molnsamarbete som ingicks 2019 och handlade om nya erbjudanden inom molnautomation och integration för SAP S/4HANA på Microsoft Azure. Det gör det möjligt för kunder som vill driva verksamhetskritiska intelligenta företag på Azure och samtidigt modernisera sina företagsapplikationer. SAP och Microsoft erbjuder:

  • Enklare hantering när man flyttar lokala versioner av SAP ERP till SAP S/4HANA i molnet. Förutom att ta fram branschspecifika vägvisningar till molnet och referensarkitekturer kommer SAP och Microsoft fortsätta samarbetet kring SAP S/4HANA på Azure.
  • Utökat samarbete med kunder och partner. Utöver att integrera sina produkter kommer SAP och Microsoft med samarbetspartner att ge kunderna digital vägvisning. Det inbegriper referensarkitekturer för direkt användning och teknisk vägledning för att hjälpa kunder med deras övergång till molnet.
  • Ökade investeringar i plattform och infrastruktur. Företagen kommer tillsammans att vidareutveckla automatiserade migreringar, enklare hantering, övervakning och säkerhet.

SAP och Microsoft lanserade nyligen också en uppdatering som gör att kunderna kan designa och driva intelligenta digitala leverantörskedjor och Industry 4.0-lösningar i molnet och längst ut i ledet(s k edge computing).

Läs hela pressmeddelandet på SAP News Center.

Om SAP

SAP:s strategi är att hjälpa varje företag att fungera mer intelligent. Som marknadsledande inom företagsmjukvara hjälper vi företag av alla storlekar och inom alla branscher: 77 procent av världens transaktionsbaserade omsättning går genom ett SAP-system. Vår teknik för maskininlärning, sakernas internet (IoT) och avancerad analys gör att våra företagskunder kan skapa intelligenta verksamheter. SAP hjälper enskilda personer och organisationer att få djupa affärsinsikter och underlättar samarbete som vässar deras konkurrensförmåga. Vi förenklar tekniken så att kunderna kan använda vår programvara när och hur de själva vill – utan avbrott. Vår heltäckande svit av applikationer och tjänster gör att företag och offentliga verksamheter inom 25 olika branscher över hela världen kan vara lönsamma, hela tiden anpassa sin verksamhet och göra skillnad. Med ett globalt nätverk av kunder, partner, anställda och experter bidrar SAP till en fungerande värld och att göra människors liv bättre. Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.