>

SAP stolt partner på Women In Tech i Sverige

I dag deltog SAP som partner på konferensen #WITswe2021 som anordnades av Women In Tech i Sverige.

Målet är att inspirera kvinnor att satsa på en framtid inom teknik – och erbjuda ett nätverk med framgångsrika och inspirerande människor. Eventet var fullbokat med över 4 500 deltagare och över 20 av Sveriges största och mest inflytelserika teknikföretag.

– Informationsteknik är en av de snabbast växande branscherna och teknisk innovation kommer att spela en avgörande roll i nästan varenda sektor i ländernas ekonomier. Underrepresentationen av kvinnor i IT-branschen är inget nytt och även om det har gjorts framsteg så går det extremt sakta. All form av mångfald gör våra team starkare och det är därför som det här eventet är så viktigt. Det kan bidra till att förändra obalansen och locka fler kvinnor till SAP och IT-branschen i allmänhet, säger Anna Rhodin, Senior HR Business Partner på SAP.

Det här var första gången som SAP deltog som partner – och reaktionerna var väldigt positiva.

– Det var ett fantastiskt tillfälle att inspirera och mingla med extremt begåvade människor. Vårt team var värd för en virtuell SAP-monter, diskuterade rekryteringsmöjligheter och visade en video om att arbeta på SAP – och feedbacken vi fick särskilt på videon var mycket bra, säger Malin Knutsson, Marketing Manager på SAP i Sverige.

Under eventet kunde deltagarna nätverka digitalt, delta i fokusspår och lyssna till kunniga talare som Marika Auramo, SAP:s Managing Director för Norden och Baltikum. Ämnet för Marika Auramos tal var “Are female role models still needed in the IT/Tech industry?” Svaret på den frågan var absolut ja! Marika delade också med sig av erfarenheter från sin karriärresa och gav deltagarna rådet att ”vara sig själva, försöka vara en förebild för andra och att fortsätta att lära sig nytt. Men också att våga ta steg framåt och att det finns plats för alla”.

Se videon om mångfald och inkludering, “We belong”.

– På SAP i Norden och Baltikum har vi totalt 31,3 procent kvinnliga medarbetare så det återstår fortfarande mycket arbete. Men kvinnor är överrepresenterade inom grupperna Early Talent och Catalyst vilket visar att vi har anställt väldigt begåvade kvinnor, säger Marika Auramo.

Fokus på mångfald bland de anställda lockar mer talang till teknikföretagen

– Om ditt företag blir känt för att ha en mer varierad arbetskraft får du ett extremt kraftfullt rekryteringsverktyg. Genom att delta i WIT kan du samla på dig starka berättelser om intressanta personer som sedan andra i sin tur kan relatera till. Eller också kanske du förändrar din egen inställning till vad som krävs för att bli framgångsrik inom IT. Eller upptäcker att du har något gemensamt med talarna som hjälper dig i din egen karriär. I slutändan handlar det om förebilder. Många av oss kvinnor som arbetar med teknik har döttrar, syskonbarn och andra unga kvinnor i vår närhet som vi kan inspirera till att söka sig en framtid inom IT-branschen, säger Anna Rhodin.