>

SAP fortsätter att stötta Ukraina

Vi är övertygade om att samordnade sanktioner är det bästa sättet att avsluta kriget i Ukraina. Därför har vi stoppat all försäljning i Ryssland och Vitryssland och håller på att avveckla all molnverksamhet i Ryssland. Nästa steg är en ordnad reträtt från vår verksamhet i Ryssland med fokus på att ansvarsfullt hantera de anställda.

Molntjänster

Data i datacenter tillhör kunderna och icke-sanktionerade företag i Ryssland kan välja mellan att få sin data raderad, skickad till sig eller migrerad till ett datacenter utanför Ryssland. För de som väljer att flytta data kommer inte kontrakten att förnyas när den nuvarande prenumerationsperioden löper ut.

Produkter på plats

Vi kommer inte att fortsätta med support och underhåll av våra lokala produkter i Ryssland. Samtidigt uppfyller vi våra skyldigheter gentemot kunder som inte är sanktionerade. Men vi kan inte hindra befintliga kunder i Ryssland som använder programvara på plats att använda sina produkter.

Humanitär hjälp

Samtidigt fortsätter vårt stöd till folket i Ukraina. Hittills uppgår det totala bidraget till 3,7 miljoner Euro. Dessutom stöttar SAP-programvara flera hjälpinsatser.

Våra sympatier är hos folket i Ukraina. Mer än något annat vill vi att det här kriget ska ta slut. Till dess kommer SAP att fortsätta att hjälpa de drabbade och uppmuntra till fred.

 

Klicka här för att läsa hela texten på engelska.