>

SAP presenterar nya AI-funktioner på SAP Sapphire

Under konferensen SAP Sapphire 2023 i Orlando, Florida, presenterar SAP en rad AI-relaterade nyheter och samarbeten. SAP Business AI kan nu användas i hela organisationen för att till exempel skapa personanpassade kundinteraktioner, förbättra inköpen, utveckla talanger och hantera osäkra faktorer i omvärlden.

– I en värld som präglas av störningar, regelverk och kompetensbrist vänder sig kunderna fortfarande till SAP när de behöver lösningar för sina mest akuta problem. De nyheter som vi nu presenterar på SAP Sapphire bygger på vår långa erfarenhet av att utveckla banbrytande företagslösningar och årtionden av bransch- och processkunnande. Vi vill att kunderna ska kunna utvecklas – både i dag och i framtiden, säger Christian Klein, CEO på SAP.

AI byggt för företag

AI-utvecklingen går snabbt och företag behöver vara flexibla för att förbli konkurrenskraftiga i ett ständigt föränderligt landskap. I SAP:s molnbaserade affärssystem ingår nu nya AI-baserade funktioner som hjälper team att enkelt förutse och hantera förändringar, vilket leder till bättre synlighet, produktivitet och resultat.

SAP använder också styrkan i sitt stora ekosystem för att gynna kunderna. Den 15 maj presenterades nästa steg i SAP:s pågående samarbete med Microsoft genom att använda det senaste inom företagsanpassad generativ AI-innovation för att hjälpa kunderna att lösa sina mest grundläggande affärsutmaningar.

SAP och Microsoft kommer att integrera SAP SuccessFactors-lösningar med Microsoft 365 Copilot och Copilot i Viva Learning, samt Microsofts Azure OpenAI Service för att få tillgång till kraftfulla språkmodeller som analyserar och genererar naturligt språk. Integrationerna kommer att göra det möjligt att skapa nya upplevelser som är utformade för att förbättra hur organisationer hittar, behåller och utbildar sina medarbetare.

AI-funktioner i molnet – SAP S/4HANA Cloud

SAP Business AI hjälper finansteam att kontrollera kostnader och minska risker, till exempel genom att de snabbt kan identifiera och reagera på attitydförändringar hos kunderna. De nya SAP Business AI-funktionerna, ”intelligent collections”, är tillgängliga i dag i SAP S/4HANA Cloud. Det hjälper ekonomiavdelningen att förutse risken för försenade fakturabetalningar och bättre prioritera vilka kunder som behöver uppföljning.

SAP Business AI används också för att säljteam ska kunna tillbringa mer tid med sina kunder. Med ”sales order auto-completion”, en kommande funktion i SAP S/4HANA Cloud, kan komplexa försäljningsorder kompletteras automatiskt. Det gör att säljarna slipper mata in order manuellt och att orderhanteringen går snabbare. Denna funktion kommer att bli tillgänglig senare i år.

Med SAP Business AI kan alla försörjningskedjor bli mer motståndskraftiga genom att kunderna kan förutsäga, förbereda sig för och på lämpligt sätt svara på snabbt föränderliga krav. En nyhet är att SAP Extended Warehouse Management nu får en funktion för ”intelligent sloting” som använder AI för att föreslå hur man optimerar sina lager och processer för lagerpåfyllning – allt baserat på en produkts egenskaper, efterfrågan eller prognoser.

Generativ AI används nu också i SAP Transportation Management. Den bygger på SAP:s lösning för dokumenthantering tillsammans med generativ AI och hjälper kunder inom fordons- och tillverkningssektorerna att få mer noggranna fraktorderleveranser. Generativ AI gör det inte bara möjligt att automatisera manuella kontroller av varumottagningar och följesedlar utan även att snabbare få lönsamhet utan att behöva investera i separat utbildningsdata eller dokumentmallar. Funktionen blir tillgänglig under fjärde kvartalet 2023.

Se alla nyheter från SAP Sapphire i denna News Guide.

Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.

 

Om SAP

SAP:s strategi är att hjälpa varje företag att fungera mer intelligent och hållbart. Som marknadsledande inom företagsmjukvara hjälper vi företag av alla storlekar och inom alla branscher: SAP:s kunder står för 87 procent av världens globala handel. Vår teknik för maskininlärning, sakernas internet (IoT) och avancerad analys gör att våra kunder kan skapa intelligenta verksamheter. SAP hjälper medarbetare och organisationer att få djupa affärsinsikter och underlättar samarbete så att de behåller försprånget till konkurrenterna. Vi förenklar tekniken så att kunderna kan använda vår programvara som de själva vill – utan avbrott. Våra heltäckande applikationer och tjänster för 25 olika branscher gör att företag och offentliga verksamheter över hela världen kan vara lönsamma, hela tiden anpassa sin verksamhet och göra skillnad. Med ett globalt nätverk av kunder, partner, anställda och experter bidrar SAP till en fungerande värld och att göra människors liv bättre.

Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.

För mer information, kontakta:

Ulrika Wass
Head of Nordic & Baltic Communications, SAP
+46 73 827 1074
ulrika.wass@sap.com

Mikael Westmark
Presskontakt, Westmark Information
+46 707 339810
mikael@westmark.se