>

Ahlstrom-Munksjö väljer SAP för att transformera sin verksamhet

Ahlstrom-Munksjö som är globalt ledande inom fiberbaserade material har valt att gå över till SAP:s molnbaserade affärslösning. Syftet med övergången är att effektivisera verksamheten och stärka kundupplevelsen. Ahlstrom-Munksjö har vuxit kraftigt de senaste åren och har i dag en blandad miljö med olika system och processer. Den nya lösningen ger en samlad bild av företagets mer än 40 fabriker så att man kan optimera materialflöden och kundleveranser – och arbeta med utveckling på ett smidigare sätt.

– SAP S/4HANA kommer att leda till kostnadsbesparingar vid till exempel upphandlingar. Systemet hjälper oss med affärsplanering och prognoser, stöder lageroptimering och gör att vi kan utveckla gemensamma arbetsmetoder över hela företaget. Det är fantastiskt att gå in i denna spännande resa tillsammans med en stark partner, säger Kristiina Lammila, CIO på Ahlstrom-Munksjö.

Ahlstrom-Munksjö fabrik i Dettingen, Tyskland

Ahlstrom-Munksjö har valt SAP S/4HANA Cloud, ett molnbaserat ERP-system från SAP. Där ingår också koncernrapportering,  koncernbokföring och SAP Treasury, samt SAP Ariba för inköp, SAP Integrated Business Planning för enhetlig affärsplanering, SAP Supply Chain för enhetligt stöd och support av leveranskedjan,  plattformslösningen SAP Cloud Platform, SAP Analytics Cloud och HR-lösningar från SAP SuccessFactors.

 

Om Ahlstrom-Munksjö
Ahlstrom-Munksjö är en global ledare inom fiberbaserade material som levererar innovativa och hållbara kundlösningar. Vår mission är att utvidga fiberbaserade lösningars betydelse för en mer hållbar vardag. Vårt erbjudande omfattar filtermaterial, releasepapper, material för processer inom livsmedels- och dryckesindustrin, dekorpapper för laminatindustrin, baspapper för slippapper och tejp, elektrotekniskt isoleringspapper, glasfibermaterial, medicinska fibermaterial och lösningar för diagnostik samt ett utbud specialpapper för såväl industriella processer samt konsumentprodukter. Vår omsättning är cirka EUR 3 miljarder på årsbasis och antalet medarbetare är cirka 8 000. Ahlstrom-Munksjös aktie är noterad på Nasdaq i Helsingfors och Stockholm. Mer information finns på www.ahlstrom-munksjo.com/sv/.

Om SAP
SAP är marknadsledande inom intelligent företagsmjukvara för den nya upplevelseekonomin. SAP hjälper företag av alla storlekar och inom alla branscher: 77 procent av världens transaktionsbaserade omsättning går genom ett SAP-system. Vår teknik för maskininlärning, sakernas internet (IoT) och avancerad analys bidrar till att företagskunder kan skapa intelligenta verksamheter. SAP ger enskilda personer och organisationer bättre möjligheter att samarbeta och att använda djupa affärsinsikter för att vässa sin konkurrensförmåga. Vi förenklar tekniken så att kunderna kan använda vår programvara när och som de själva vill – utan avbrott. Vår heltäckande svit av applikationer och tjänster gör att över 440 000 företag och offentliga verksamheter hela tiden kan anpassa sin verksamhet och kan drivas lönsamt. Med ett globalt nätverk av kunder, partner, anställda och experter bidrar SAP till en fungerande värld och att göra människors liv bättre. Mer information finns på www.sap.com och SAP:s lokala nyhetsrum https://news.sap.com/sweden/.