>

Johan Dohlvik, ny presaleschef för SAP i Norden

Johan Dohlvik har utsetts till ny presaleschef för SAP i Norden från den 1 februari.

Han kommer närmast från en liknande position för den svenska verksamheten och är nu chef över ett nordiskt team på cirka 60 medarbetare som hjälper kunderna att välja rätt tekniska lösningar för att transformera sin verksamhet.

Johan har sin bas i Stockholm och rapporterar direkt till SAP:s nordiska COO Helle Dochedahl.

– Vi ser ett allt större intresse på marknaden för att köpa mjukvara som prenumerationsbaserad tjänst i molnet – och det är också en central del av SAP:s strategi. Vårt fokus under 2021 är att hjälpa kunderna med övergången till molnet och samtidigt modernisera och digitalisera deras verksamhetsprocesser. Där ska vi också kunna möta deras förväntningar på innovation och smarta lösningar, berättar Johan.

De nordiska presalesmedarbetarna är specialister inom ett visst lösningsområde eller bransch. De lokala teamen arbetar sedan tätt tillsammans för att genomföra workshops, pilottester och nya satsningar som visar hur kunderna kan använda ny teknologi, t.ex. AI och maskininlärning i praktiken.

Johan Dohlvik har lång erfarenhet av affärssystem och började arbeta med presales inom Supply Chain på SAP år 2004. Sedan dess har han haft flera olika roller inom SAP samt varit tre år som produktchef och säljansvarig på SAP-partnern Implema.

 

För mer information, kontakta:

Ulrika Wass
Head of Nordic & Baltic Communications, SAP
+46 73 827 1074
ulrika.wass@sap.com

Mikael Westmark
Presskontakt, Westmark Information
+46 707 339810
mikael@westmark.se 

Om SAP

SAP:s strategi är att hjälpa varje företag att fungera mer intelligent. Som marknadsledande inom företagsmjukvara hjälper vi företag av alla storlekar och inom alla branscher: 77 procent av världens transaktionsbaserade omsättning går genom ett SAP-system. Vår teknik för maskininlärning, sakernas internet (IoT) och avancerad analys gör att våra företagskunder kan skapa intelligenta verksamheter. SAP hjälper enskilda personer och organisationer att få djupa affärsinsikter och underlättar samarbete som vässar deras konkurrensförmåga. Vi förenklar tekniken så att kunderna kan använda vår programvara när och hur de själva vill – utan avbrott. Vår heltäckande svit av applikationer och tjänster gör att företag och offentliga verksamheter inom 25 olika branscher över hela världen kan vara lönsamma, hela tiden anpassa sin verksamhet och göra skillnad. Med ett globalt nätverk av kunder, partner, anställda och experter bidrar SAP till en fungerande värld och att göra människors liv bättre. Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.