>

SAP utser nya chefer i Norden och Baltikum

Den 1 maj får SAP ett nytt ledarteam för Norden och Baltikum. Helle Dochedahl, tidigare nordisk COO, har utsetts till ny Managing Director för regionen och ersätter Marika Auramo som gått över till en ny roll som COO för EMEA North. Samtidigt har Ari Pussinen utsetts till ny nordisk COO.

Helle Dochedahl har arbetat på SAP i över 25 år och sedan den 1 oktober 2019 som COO för Norden och Baltikum i nära samarbete Marika Auramo. Tidigare har hon haft flera olika positioner inom SAP Presales, bland annat som Vice President EMEA South med ansvar för Center of Excellence and Presales.

Som Managing Director kommer Helle Dochedahl att leda cirka 800 anställda och ha fullt ansvar för SAP:s nordiska marknadsenheter som spänner över alla innovativa lösningar, plattformar och tjänster. Att bidra till kundernas framgång är högt prioriterat och hon kommer att driva SAP:s nya tjänst för affärstransformation ”RISE with SAP” och säkerställa de nordiska och baltiska kunder övergång till den intelligenta affärslösningen SAP S4/HANA.

– Jag tror starkt på att lagarbete och mångfald gör att starka partner når framgång och får människor att prestera över förväntningarna. SAP har rätt strategi och kan bidra med ett stort värde till företag av alla storlekar. Så jag är väldigt stolt över att leda SAP i Norden och Baltikum in en ny tid där man kan bedriva sin verksamhet med hjälp av datainsikter och skapa intelligenta organisationer som stimulerar ekonomisk tillväxt och hållbara affärsmodeller i regionen, säger Helle Dochedahl.

Helle kommer att vara baserad på kontoret i Köpenhamn och blir en del av det seniora team som rapporterar direkt till Rohit Nagarajan, SAP President EMEA North.

Ari Pussinen går in som ny nordisk COO efter Helle Dochedahl och fortsätter det framgångsrika samarbetet i den nordiska ledningen. Tillsammans kommer Helle och Ari att driva SAP:s strategiska kund- och marknadsutveckling i Norden och övervaka all kundnära verksamhet i regionen. De senaste tio åren har Ari lett SAP:s organisation för små och medelstora kunder i Norden och Baltikum så att företag oavsett storlek ska kunna utveckla sin verksamhet på bästa sätt.

– Det är spännande tider för SAP när många företag nu vänder sig till oss för att snabba på sin digitala resa och leda program för affärstransformation. Jag är oerhört glad över att kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga stöd från våra SAP-team och jag ser fram emot ett nära samarbete med Helle Dochedahl kring våra kunders och partners resa mot molnet, säger Ari Pussinen.

Ari Pussinen kommer att ha sin bas på kontoret i Helsingfors.

Sedan den 1 april har Marika Auramo arbetat som COO för regionen SAP EMEA North (Storbritannien, Irland, Frankrike, Nederländerna, Belgien, Danmark, Grönland, Island, Norge, Sverige, Finland, Estland, Lettland och Litauen) efter att framgångsrikt ha lett den nordiska och baltiska regionen tillsammans med Helle Dochedahl som COO.

Marika har haft flera regionala och globala positioner inom SAP inom allt från försäljning, tjänster, och branschlösningar till datahantering. Hon arbetade också som global COO för Platform & Database Business innan hon flyttade tillbaka till Finland för att bli Nordenchef.

– Det är alltid ett svårt beslut att flytta från någonting som du älskar och det har varit ett privilegium att arbeta med ett så fantastiskt och dedikerat team. Men mitt fokus är att utveckla talanger och främja en kunddriven och mångfaldsanpassad kultur och det i sin tur kräver kontinuerligt lärande och anpassning. Därför tror jag starkt på hälsosam rotation och att människor uppmuntras att ta sig an nya ansvarsområden. När man går vidare leder det också till nya möjligheter för andra begåvade människor på SAP, säger Marika Auramo.

Marika Auramo fortsätter att vara baserad på kontoret i Helsingfors.

 

Om SAP

SAP:s strategi är att hjälpa varje företag att fungera mer intelligent. Som marknadsledande inom företagsmjukvara hjälper vi företag av alla storlekar och inom alla branscher: 77 procent av världens transaktionsbaserade omsättning går genom ett SAP-system. Vår teknik för maskininlärning, sakernas internet (IoT) och avancerad analys gör att våra företagskunder kan skapa intelligenta verksamheter. SAP hjälper enskilda personer och organisationer att få djupa affärsinsikter och underlättar samarbete som vässar deras konkurrensförmåga. Vi förenklar tekniken så att kunderna kan använda vår programvara när och hur de själva vill – utan avbrott. Vår heltäckande svit av applikationer och tjänster gör att företag och offentliga verksamheter inom 25 olika branscher över hela världen kan vara lönsamma, hela tiden anpassa sin verksamhet och göra skillnad.

Med ett globalt nätverk av kunder, partner, anställda och experter bidrar SAP till en fungerande värld och att göra människors liv bättre. Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.