>

SAP stärker satsning på AI med eget tillväxtområde

SAP har skapat ett nytt heltäckande tillväxtområde med fokus på AI under ledning av Philipp Herzig i den nyinrättade rollen som Chief Artificial Intelligence Officer (CAIO).

Den nya enheten övervakar hela värdekedjan för SAP Business AI, från produktutveckling och forskning till kundimplementering. I den nya rollen rapporterar Herzig direkt till VD Christian Klein.

Philipp Herzigs team kommer att samarbeta med innovatörer inom SAP för att införa artificiell intelligens i alla delar av företagets portfölj. Med den nya organisationen vill SAP öka tempot för att företagskunder snabbare ska kunna dra nytta av banbrytande AI-lösningar och tjänster. Det nyinrättade området understryker också betydelsen av AI som en strategisk drivkraft för SAP:s fortsatta tillväxt.

Det nya AI-teamet består av erfarna ledare, inklusive Walter Sun som fortsätter att leda all produktutveckling inom AI för företag i rollen som global chef för AI. Walter Sun gick från Microsoft till SAP i september 2023.

– SAP:s ökade fokus på affärsdriven AI markerar starten på en helt ny generation av företagsinnovation, och jag är hedrad över att få chansen att hjälpa kunderna att få ut det mesta av denna enastående möjlighet. Jag ser fram emot att arbeta med vårt team och ekosystem av kunder och partner. Tillsammans kan vi driva utvecklingen och leveransen av relevant, pålitlig och ansvarsfull AI som i grunden förändrar hur företag arbetar, säger Philipp Herzig, CAIO på SAP.

Foto: Philipp Herzig, Chief Artificial Intelligence Officer SAP

Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.

Om SAP

SAP:s strategi är att hjälpa varje företag att fungera mer intelligent och hållbart. Som marknadsledande inom företagsmjukvara hjälper vi företag av alla storlekar och inom alla branscher: SAP:s kunder står för 87 procent av världens globala handel. Vår teknik för maskininlärning, sakernas internet (IoT) och avancerad analys gör att våra kunder kan skapa intelligenta verksamheter. SAP hjälper medarbetare och organisationer att få djupa affärsinsikter och underlättar samarbete så att de behåller försprånget till konkurrenterna. Vi förenklar tekniken så att kunderna kan använda vår programvara som de själva vill – utan avbrott. Våra heltäckande applikationer och tjänster för 26 olika branscher gör att företag och offentliga verksamheter över hela världen kan vara lönsamma, hela tiden anpassa sin verksamhet och göra skillnad. Med ett globalt nätverk av kunder, partner, anställda och experter bidrar SAP till en fungerande värld och att göra människors liv bättre.

Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.

 

Presskontakter:

Ulrika Wass
Head of Nordic & Baltic Communications, SAP
+46 73 827 1074
ulrika.wass@sap.com