>
Wegen komen samen net als SAP en Emarsys

SAP neemt Emarsys over

SAP neemt Emarsys over. Met haar platform helpt Emarsys bedrijven bij het onderhouden van effectiever en persoonlijker contact met hun klanten. Het platform versterkt het portfolio van SAP. Met real-time hypergepersonaliseerde contact via meerdere kanalen maken organisaties ieder contact relevant en impactvol.

“Het toevoegen van het Emarsys customer engagement-platform aan ons leidende SAP S/4HANA platform en Experience Management-technologie van SAP en Qualtrics levert nieuwe unieke mogelijkheden op voor onze klanten”, licht Christian Klein, CEO van SAP, toe.

“Het succes van merken wereldwijd is afhankelijk van hun mogelijkheden tot het bieden van een aantrekkelijke customer journey en toespitsen hiervan op de individuele verwachtingen van klanten. Voldoen aan deze verwachtingen vraagt om de integratie van front-office data met back-office mogelijkheden en individuele feedback van klanten. Zodra de overname is afgerond helpt SAP merken bij het verbinden van ieder onderdeel van hun business met de klant, inclusief experience data. We leveren een portfolio voor een ‘commerce anywhere’-strategie met hypergepersonaliseerde digitale ervaringen op ieder kanaal en ieder moment.”

Volledig gepersonaliseerde klantinteracties

Emarsys is een innovatief, eenvoudig en volledig geïntegreerd cloud-gebaseerd marketingplatform. Met het platform kunnen bedrijven volledig gepersonaliseerde klantinteracties leveren via zowel e-mail, mobiele platform, social media, SMS als het web.

“Customer engagement-technologie heeft zich in het afgelopen decennium snel ontwikkeld. Emarsys is in deze tijd uit de bus gekomen als leidend platform dat echte gepersonaliseerde digitale één-op-één interacties tussen merken en klanten mogelijk maakt via ieder willekeurig kanaal”, zegt Bob Stutz, directeur SAP Customer Experience.

“Met technologie van Emarsys kunnen SAP Customer Experience-oplossingen commerce signalen koppelen aan de back-office en via het kanaal de klant relevante en consistente gepersonaliseerde content leveren via het kanaal dat de klant het liefst gebruikt. Hun klanten kiezen zelf hoe zij contact hebben.”

“Emarsys kent een rijke traditie van innovatie in digitale marketing”, legt Ohad Hecht, CEO van Emarsys, uit. “Een spannende volgende stap in onze ontwikkeling is het bundelen van onze krachten met SAP, een leidend merk dat voortdurend inzet op innovatie in customer experience. We zijn ervan overtuigd dat, na goedkeuring door toezichthouders, onze klanten en partners profiteren van de synergieën tussen het Emarsys platform en het SAP Customer Experience-portfolio.”

Holistisch zicht op iedere klant

“Succes in de hedendaagse markt is afhankelijk van het leveren van gepersonaliseerde ervaringen op basis van een holistisch zicht op iedere klant, waarbij gegevens over digitale betrokkenheid in real-time worden gecombineerd met gegevens over de leveranciersketen”, aldus Hagai Hartman, oprichter van en Chief Innovation Officer bij Emarsys. “Gezamenlijk creëren Emarsys en SAP een nieuwe paradigma voor klantgerichte digitale commerce.”

Het van oorsprong Weense Emarsys is opgericht door bestuursvoorzitter Josef Ahorner, Hagai Hartman en Daniel Harari. Emarsys telt vandaag de dag ruim 1.500 klanten wereldwijd. Zij hebben meer dan 800 werknemers die werkzaam zijn in 13 kantoren wereldwijd, waaronder in Londen, Berlijn, Sydney en Boedapest. Ook beschikt Emarsys over een Amerikaans hoofdkantoor in Indianapolis.

De activiteiten van Emarsys worden onderdeel van de SAP Customer Experience businessunit. De overname wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2020 afgerond en moet nog worden goedgekeurd door betrokken autoriteiten. Het overnamebedrag en andere voorwaarden van de overname zijn niet bekend gemaakt.

Lees ook het persbericht.