>

SAP utökar sin ledning i Dow Jones hållbarhetsindex

För 14:e året i rad utses SAP till ledaren i Dow Jones hållbarhetsindex inom mjukvaruindustrin, Dow Jones Sustainability Indices (DJSI).

SAP överträffade sina tidigare års poäng och ökade sin rankning i förhållande till andra företag i branschen.

SAP fick 74 av 100 poäng (2019: 69) i den totala poängräkningen, fem poäng mer än det näst bästa rankade företaget och förbättrade sitt percentilvärde i 15 av de 20 kategorierna jämfört med 2019, inklusive “Informationssäkerhet / Cybersäkerhet och systemtillgänglighet”, “Talent Attraction & Retention” och “Environmental Reporting.”

Poängsättningen är ett uttryck för SAP:s arbete att driva en pålitlig och ”compliant” molnstrategi, värdera företagets anställda och förbättra dess integrerade årsredovisning som rapporterar i tre dimensioner: finansiella, sociala och miljömässiga resultat.

I år deltog totalt 83 företag från mjukvaruindustrin, mer än dubbelt så många som förra året.

  • Vi är stolta över vår ranking i Dow Jones hållbarhetsindex. Detta visar oss återigen att vi har ett särskilt ansvar som hållbarhetsledare inom mjukvaruindustrin, säger Luka Mucic, CFO och medlem av Executive Board på SAP SE.
  • Detta driver oss att ytterligare intensifiera arbetet åt våra kunder för att förse dem med lösningar för deras hållbarhetsomvandling, så att vi tillsammans kan skapa en mer inkluderande och cirkulär ekonomi, fortsätter han.

 

Läs hela pressmeddelandet på SAP News Center.

Läs även om SAPs arbete kring Climate 21 och cirkulär ekonomi.

Om SAP

SAP:s strategi är att hjälpa varje företag att fungera mer intelligent. Som marknadsledande inom företagsmjukvara hjälper vi företag av alla storlekar och inom alla branscher: 77 procent av världens transaktionsbaserade omsättning går genom ett SAP-system. Vår teknik för maskininlärning, sakernas internet (IoT) och avancerad analys gör att våra företagskunder kan skapa intelligenta verksamheter. SAP hjälper enskilda personer och organisationer att få djupa affärsinsikter och underlättar samarbete som vässar deras konkurrensförmåga. Vi förenklar tekniken så att kunderna kan använda vår programvara när och hur de själva vill – utan avbrott. Vår heltäckande svit av applikationer och tjänster gör att företag och offentliga verksamheter inom 25 olika branscher över hela världen kan vara lönsamma, hela tiden anpassa sin verksamhet och göra skillnad.

Med ett globalt nätverk av kunder, partner, anställda och experter bidrar SAP till en fungerande värld och att göra människors liv bättre. Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.