SAP Mobile Business

Ko vas ni v pisarni, vaše delo čaka na vas. ( Ja, seveda in stranke obožujejo to!?)

LjubljanaNa vlaku. Obstali ste v prometni gneči. Na sejmu. Na kosilu. Celo doma. Posel pomeni 24×7 kadarkoli in kjerkoli. Posel se ne ustavi na vratih pisarne. Priložnosti ne čakajo, da se vrnete v pisarno. Vaše stranke pričakujejo takojšne odgovore na njihova vprašanja in zahteve, ne glede kdaj in kje se nahajate.

SAP Mobile Business je celovita rešitev za podjetja, ki se želijo »mobilizirat«, pomeni izkoristiti moč informacije kjerkoli in kadarkoli, s pomočjo vseh popularnih mobilnih napravah v povezanem in nepovezanem okolju. Z uporabo SAP Mobile Business vaši zaposleni, stranke in poslovni partnerji lahko dostopajo do vašega SAP sistema ali ne SAP sistema kjerkoli in ob vsakem času, ne glede na to ali so direktno povezani preko brezžičnega omrežja ali delajo in shranjujejo podatke na mobilni napravi in kasneje izvedejo sinhronizacijo(nepovezano okolje).

Rezultat vsega je, da zaposleni na terenu lahko delajo bolj učinkovito ne glede na lokacijo: na cesti, na letališču, na sejmih ali v hotelih. Izvajanje odločitev in sprejemanje le teh lahko na ta način postane hitrejše. Zaposleni s področja prodaje lahko dostopajo do potrebnih informacij takoj ko stranka izrazi svojo zahtevo po določenih podatkih.

Mobilne naprave so postale del našega vsakdanjika v poslovanju in nam omogočajo lažjo izmenjavo informacij, avtomatski vnos podatkov in omogočajo uporabo velikega števila transakcij v času in na kraju, kjer vam najbolj ustreza. V podjetje lahko nemudoma pošljejo kreirano naročilo, pogledajo status naročila ali pregledajo stanje zalog ipd.

SAP Mobile Business vam izboljša produktivnost na različnih področjih vašega poslovanja. Npr., prenosne naprave kot je npr. čitalec barcode zagotavlja točne, avtomatično zbrane podatke v vašem skladišču ali na rampi. To vam omogoča ustvariti nemoten tok podatkov od prenosnih naprav do vašega back-end sistema. Prednosti takega načina poslovanja je v zmanjšanju napak, ni izgube časa in seveda večje zadovoljstvo strank.

In SAP je opravil že veliko uspešnih implementacij mobilnih rešitev. Število zaposlenih v podjetjih, ki uporabljajo mobilne naprave raste in v nadaljnih dveh letih se pričakuje rapidna rast uporabnikov mobilnih rešitev. Stroški prodaje in marketinga bodo zaradi tega padali in dohodek bo narasel kot posledica.

V poslovanju so seveda pomembni tudi osebni stiki. Če pogledamo nazaj v zgodovino lahko ugotovimo, da smo bili navajeni obiskovati naše stranke z papirjem in svinčnikom v roki, da smo kreirali naročilo ali omogočili dostavo. V tistih časih smo imeli prisrčne odnose in razumevanje potreb strank. Sledilo je obdobje interneta in E-poslovanja. Postalo je jasno, da je dosti lažje in bolj učinkovito zagotoviti dostop naših strank do naše spletne strani, na kateri so si sami kreirali naročila. V velikih primerih je bila posledica ta, da so osebnostni odnosi izginili, čeprav je sam proces zagotavljal večjo natančnost vnosa podatkov toda bolj ohlapno kontrolo zalog. Vsekakor pa je človeški faktor izginil kajti v večini primerov je šlo za komunikacijo med računalniki.

Danes pa so podjetja spoznala, da vsaka konkurenčna prednost lahko pomeni preživetje.In mobilno poslovanje prinaša to prednost, omogoča, da zaposleni dobijo informacije kadarkoli in kjerkoli, da lahko pridejo k stranki bolje pripravljeni, čeprav morda niso imeli namen obiskati te stranke. In zopet so se začeli izboljševati osebnostni odnosi s strankami in odzivni časi na njihove potrebe.

SAP Mobile Business vsebuje dve stvari: mobilno aplikacijo in mobilno infrastrukturo. Glavne prednosti SAP Mobile Business so: boljši/učinkovitejši odnos do poslovnih partnerjev, poveča sodelovanje z drugimi obstoječimi aplikacijami, čeprav se nahajajo izven vaše pisarne in pomaga zmanjševati stroške in povečevati ROI.

Mobilna aplikacija potrebuje tudi stabilno in močno platformo. Tu vam ponujamo Mobilno Infrastrukturo, ki se nahaja na SAP NetWeaver platformi. Bistvo Mobilne Infrastrukture je tehnologija za nepovezane aplikacije. In nenazadnje SAP Mobile Business vam omogoča tudi povezavo z ne-SAP-jevimi aplikacijami. SAP Mobilna Infrastruktura podpira različne naprave: prenosni računalniki, PDA-ji, pametni telefoni…) različne načine povezovanja(povezani in nepovezani) in različne mrežne infrastrukture (GSM, Bluetooth, wireless LAN,…).