SAP komentira dogajanje na trgu ponudnikov programske opreme in je odločen, da obdrži mesto vodilnega v svetu

SAP AG potrjuje, da je v preiskavi o kupčiji Oracle/PeopleSoft popolnoma sodeloval z U.S. Department of Justice. SAP je v ta namen preskrbel vse zahtevane informacije in dokumentacijo.

Ljubljana, WalldorfZaradi razkritja možnih zaupnih podatkov in zakonsko zaščitenih informacij med sodno raziskavo je SAP pripravil uradno izjavo o predmetu razprave, da se izogne javnim diskusijam.

Med pogajanji s korporacijo Microsoft glede partnerstva o skupnem razvoju na področju spletnih storitev, SAP potrjuje, da je Microsoft pristopil k SAP-ju konec lanskega leta z idejo o možni združitvi obeh korporacij. Uvodna pogajanja o tej temi so bila s strani Microsofta prekinjena spomladi letos, z nikakršnim namenom nadaljevanja. Sicer pa sta se SAP in Microsoft dogovorila za partnersko sodelovanje pri razvoju spletnih storitev in zaščitila dogovor o križnem licenciranju, ki je bilo objavljeno 12. maja, 2004. http://www.sap.com/company/press/press.asp?pressID=2799

“SAP, kot vse ostale velike korporacije, občasno oceni potencialne priložnosti, da bi še bolj okrepil svoj vodilni položaj na trgu ponudnikov poslovnih programskih rešitev in zaključek tega pogajanja mora biti razumljena v tem smislu,” je povedal Henning Kagermann, predsednik SAP. “SAP se tako obvezuje, da bo nadaljeval sodelovanje z Microsoftom pri razvoju učinkovitih tehnologij spletnih storitev in še naprej ponujal svojim strankam dodano vrednost svojih produktov.” Dodal je še, “SAP je odločen, da ostane vodilni svetovni ponudnik poslovnih programskih rešitev, ki so odprte in prilagodljive ter učinkovito zadovoljujejo potrebe svojih strank po vsem svetu.”