new test

podnaslov

LjubljanaSAP AG je objavil novo storitev, ki strankam omogoča, da povečajo varnost svojih SAP-jevih sistemov. Storitev, SAP Security Optimization, ponuja celovito ovrednotenje kritičnih varnostnih nastavitev po celotnem SAP-jevem sistemu za odkrivanje in odpravljanje možnih kritičnih točk in zmanjšuje tveganje nenadzorovanih vdorov.
Z povečanjem sestavljenih IT okolij in s tem povečano izpostavljenostjo skozi spletne povezave, so podjetja postala bolj dovzetna za varnostne zlome. Sistem, do katerega se je prej lahko dostopalo le znotraj podjetja, se odpira tudi navzven; za zaposlene, poslovne partnerje spletne trgovine in servisne storitve ter stranke je dosegljiv tudi preko spletnih strani.

Storitev SAP Security Optimization, dosegljiva na daljavo in večinoma avtomatsko, išče kritične točke v SAP-jevem sistemu podjetja – od aplikacij, do internetnih vhodnih vrat, vmesnikov s partnerskimi sistemi ter pooblaščenih uporabnikov. Stranka po eno in dvodnevnem vrednotenju dobi podrobno analizo varnostnih vrzeli in kritičnih točk ter akcijski načrt, kako reševati probleme. Priporočljive varnostne meritve lahko izdaja stranka sama ali s pomočjo SAP-jevih svetovalcev za varnost IT sistemov.